Fyringstruet Milan-chef meldes som spidskandidat til nyt job i storklub: Skal rette op

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fyringstruet Milan-chef meldes som spidskandidat til nyt job i storklub: Skal rette op

Stefano Pioli spillede som aktiv blandt andet i Juventus og Fiorentina.
Stefano Pioli spillede som aktiv blandt andet i Juventus og Fiorentina.Marco Bertorello/AFP
Mens 58-årige Stefano Pioli meldes færdig i AC Milan, har en anden mulig arbejdsgiver ifølge italienske medier meldt sig på banen. Således skulle seneste sæsons mestre fra SSC Napoli være interesserede i at hente Milan-chefen til den syditalienske kultklub.

Han er meldt på vej ud af vagten på San Siro af flere italienske medier, Milan-legenden Arrigo Sacchi opfordrer klubledelsen til at beholde ham, og nu rygtes AC Milan-træner Stefano Pioli så som næste cheftræner i den hårdt prøvede italienske mesterklub, SSC Napoli.

Det har været en alt andet en succesfuld toer for Napoli, efter den syditalienske kultklub i 2023 tog klubbens første Scudetto, siden end vis Diego Armando Maradona førte I Partenopei til ligatitlen med 16 ligascoringer i 1990.

For efter mesterskabet vinkede Luciano Spalletti farvel, og hverken Rudi Garcia, Walter Mazzarri eller Francesco Calzona, der i denne sæson har stået i spidsen for de lyseblå napolitanere, har formået at følge op på succesen.

Godt nok formåede italienerne at spille sig videre fra gruppespillet i Champions League, men her blev det til hurtigt exit mod FC Barcelona. Værst har det dog set ud i Serie A, hvor Napoli i øjeblikket indtager ottendepladsen, mens Internazionale allerede er kåret som nye mestre efter en dominerende sæson.

Og nu mener Gazzetta dello Sport altså at vide, at 58-årige Pioli er i pole position til at overtage jobbet i næste sæson. Mens flere medier tidligere har meldt Pioli færdig på Milanello, milanesernes træningsanlæg, så er der dog fortsat intet officielt meldt ud, og derfor risikerer Napoli-ejer Aurelio De Laurentiis altså at skulle købe Pioli fri af sin kontrakt, hvis man i Milan vælger at beholde italieneren.

Milan har, trods en øjeblikkelig andenplads i Serie A, også haft en skuffende sæson, og særligt i den afgørende del af sæsonen, i de seneste uger, har det set skidt ud for den norditalienske klub, der ikke har vundet én eneste af sine seneste seks kampe.

Skulle Pioli ende i Napoli, vil det være endnu en klub til en lang liste af italienske arbejdsgivere, der foruden Milan blandt andet inkluderer Internazionale, Lazio, Fiorentina og Parma. Pioli har stået i spidsen for Milan siden 2019, og hentede i 2022 klubbens italienske mesterskab nummer 19. Siden er det dog ikke blevet til trofæer for Pioli og Co.