Såret knæ hæmmer Kyrgios' drøm om Wimbledon-titel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Såret knæ hæmmer Kyrgios' drøm om Wimbledon-titel

Nick Kyrgios tabte til Novak Djokovic i Wimbledon-finalen sidste år.
Nick Kyrgios tabte til Novak Djokovic i Wimbledon-finalen sidste år.Reuters
Nick Kyrgios, der af ingen ringere end Carlos Alcaraz var udset til at være manden med den bedste chance for at fravriste Novak Djokovic Wimbledon-titlen, kæmper for overhovedet at blive klar til Wimbledon.

Den 28-årige enspænder tabte til Djokovic i fire sæt i sidste års Wimbledon-finale i løbet af sit bedste år på touren, men en operation i venstre knæ i januar holdt ham på sidelinjen indtil sidste uge.

Han vendte tilbage på græs i Stuttgart, hvor han tabte til verdens nummer 59 Wu Yibing og efterfølgende trak sig fra opvarmningen i Halle, da han klagede over fortsatte smerter i leddet.

Der blev sået yderligere tvivl om hans Wimbledon-håb, da han derefter trak sig fra græsturneringen på Mallorca og sagde, at der "stadig foregik en masse" med hans krop.

Kyrgios' eneste kamp i år var et nederlag i første runde i Stuttgart i sidste uge.
Kyrgios' eneste kamp i år var et nederlag i første runde i Stuttgart i sidste uge.Profimedia

Selvom han var optimistisk, sagde han dog, at han ville gøre alt, hvad han kunne, for at blive klar til Wimbledon.

"Med Wimbledon lige om hjørnet vil jeg forhåbentlig være i stand til at blive rask" sagde han.

Australierens vilje til endnu en gang at vise sit talent på Wimbledons græsplæner er en illustration af den enorme betydning, Grand Slam-turneringen på græs har haft for hans karriere.

Det grønne hjørne af det sydvestlige London dannede baggrund for to af de største højdepunkter i hans karriere, hans gennembrud til kvartfinalen som wildcard-debutant i 2014, da han slog Rafael Nadal, og hans første Grand Slam-finale sidste år.

Det var også, afslørede han for nylig i Netflix-dokumentarserien Break Point, stedet for et karrierens absolutte lavpunkter, da han tabte i anden runde til Rafa Nadal i 2019.

Kyrgios blev besejret af Djokovic i sidste års finale.
Kyrgios blev besejret af Djokovic i sidste års finale.Profimedia

"Jeg overvejede oprigtigt, om jeg ville begå selvmord," sagde han.

"Jeg tabte i Wimbledon. Jeg vågnede op, og min far sad bare på sengen og græd. Det var det store wake-up call for mig. Jeg tænkte, okay, jeg kan ikke blive ved med at gøre det her. Jeg endte på en psykiatrisk afdeling i London for at finde ud af mine problemer."

Heldigvis fandt Kyrgios en måde at håndtere sine mentale problemer på, og i de sidste par år har han oplevet en renæssance i karrieren, selvom hans skadeshistorik stadig er omfattende.

Når han er bedst, gør hans aggression, flair og en af de mest formidable server på touren ham til en udfordring for enhver spiller, især på græs.

Sidste års vej til finalen, selv da Nadal trak sig fra deres semifinale, overbeviste han mange tvivlere om, at han havde udholdenheden til at klare sig igennem en Grand Slam-turnering i fjorten dage.

Kyrgios elsker at spille i Wimbledon, men formaliteterne i All England Club bringer også den rebelske side af hans karakter frem, som har bragt ham i problemer gennem hele hans karriere.

Selv da han nåede finalen sidste år, fik han en bøde for at overfuse en linjedommer og spytte efter en modstander blandt publikum.

For Kyrgios kommer hans brændende ønske om at vinde Wimbledon fra en længsel efter at bevise sit værd over for et tennis-etablissement, som han føler aldrig har accepteret ham.

"Jeg vil bevise, at jeg fortjener at være her," tilføjer han i Netflix-dokumentaren.