Tsitsipas: Kommentarer om Kyrgios' er blevet misfortolkede efter Netflix-dokumentar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tsitsipas: Kommentarer om Kyrgios' er blevet misfortolkede efter Netflix-dokumentar

Nextflix dækkede det voldsomme Wimbledon-opgør mellem Tsitsipas og Kyrgios sidste år.
Nextflix dækkede det voldsomme Wimbledon-opgør mellem Tsitsipas og Kyrgios sidste år.Reuters
Stefanos Tsitsipas siger, at hans kommentarer om Nick Kyrgios ved sidste års Wimbledon er blevet misfortolkede, efter at hans bemærkninger blev vist i Netflix-dokumentaren "Break Point" og opfattet som racistiske på de sociale medier.

Tsitsipas blev slået ud af Kyrgios i tredje runde i Wimbledon sidste år, hvorefter grækeren beskrev australierens tilgang til tennis som "uuddannet" og sagde, at han bragte "den der NBA-basketball-attitude" til sporten.

Den græske verdensetter sagde, at der havde været en "uheldig misforståelse, som har givet et forvrænget billede af mine intentioner" i en lang erklæring, som han lagde på sin Facebook-side lørdag.

"Jeg er blevet opmærksom på, at nogle personer har fejlfortolket mine kommentarer om Nick Kyrgios ... og insinueret racisme, hvor der ikke findes nogen," skrev Tsitsipas.

"Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke har nogen fordomme over for nogen baseret på deres baggrund, etnicitet eller interesser. Jeg beklager dybt, hvis mine ord er blevet misforstået eller har fornærmet nogen, for det har aldrig været min hensigt."

Tsitsipas tilføjede, at hans bemærkninger ikke var ment som en underminering af Kyrgios' evner eller intelligens.

"Jeg havde blot til hensigt at udtrykke mit perspektiv på visse aspekter af hans spillestil og drage sammenligninger med den lidenskab og intensitet, der ofte forbindes med basketball," sagde han.

"Det var et forsøg på at fremhæve det dynamiske og fængslende i hans tilgang til spillet, ikke en kritik af hans karakter eller evner.

"Fremover forpligter jeg mig til at være mere opmærksom på mine ord og den indflydelse, de kan have."

Den 28-årige Kyrgios, som nåede Wimbledon-finalen sidste år, vandt over Tsitsipas i fire sæt i en kamp, som dommeren havde store problemer med at kontrollere.

Kyrgios blev advaret for at bande og havde en løbende dialog med dommeren, mens Tsitsipas mistede fatningen og forsøgte at ramme sin modstander med et smash efter at have været tæt på at blive udvist for at slå en bold ud i publikum i sine frustrationer.

Fejden fortsatte uden for banen, hvor Tsitsipas kaldte Kyrgios en "bølle" med "en ond side" på en pressekonference efter kampen. Kyrgios grinede af Tsitsipas' bemærkninger og sagde, at grækeren havde "alvorlige problemer".

Dette års Wimbledon løber fra den 3. juli til den 16. juli.