Han skulle have afløst Nadal som "Konge af gruset": Nu stopper han karrieren som 30-årig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Han skulle have afløst Nadal som "Konge af gruset": Nu stopper han karrieren som 30-årig

Tidlig afslutning på karrieren: Dominic Thiem har officielt annonceret sin pensionering
Tidlig afslutning på karrieren: Dominic Thiem har officielt annonceret sin pensioneringProfimedia
I en alder af kun 30 år har den østrigske tennisspiller Dominic Thiem annonceret, at hans karriere snart er slut. Vinderen af US Open i 2020 trækker sig officielt tilbage fra ATP-touren i oktober. Den tidlige afslutning på hans karriere har længe ligget i kortene.

Dominic Thiem spiller sandsynligvis sin sidste turnering på professionelt niveau til oktober, når den 30-årige østriger spiller sin sidste turnering ved ATP 500 turneringen i Wien til oktober. 

Den tidligere verdentreer fejrede sin karrieres største succes i 2020, hvor han i finalen i US Open leverede et formidabelt comeback mod sin gode ven Alexander Zverev og vandt 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6.

Thiem var i mange år udset som manden, der skulle overtage Rafael Nadals plads som "konge af gruset". Men så røg han i et "mentalt hul". ”Jeg brugte 15 år på at jagte det store mål uden at se til venstre eller højre, og jeg tabte noget i den proces", har han tidligere udtalt. 

Satidig satte en alvorlig håndledsskade i 2021 ham ud af spillet og østrigeren oplevede endvidere yderligere tilbageslag, som fik ham til at dumpe helet ned på en 352. plads på verdensranglisten sidste år.

Lukas Zahrer, journalist hos den østrigske avis Der Standard, har fulgt Thiem tæt i løbet af karrieren, og oplevet den mentale forandring hos østrigeren. - Thiem har kæmpet med selvtilliden og med at tro på, om han nogensinde igen ville blive den version af sig selv, han var engang, siger Lukas Zahrer.

Han tabte i kvalifikationen i Monte Carlo og Madrid på grus, som har været hans mest succesfulde underlag, og i München blev han slået i første runde af Alejandro Moro Canas, der var placeret som nr. 240 i verden.

Thiem har vundet 17 karrieretitler, den seneste ved US Open 2020. Hans sidste finale var ved 2023 Austria Open.