Trods favoritværdighed pointerer Zverev: Mulig historieskrivning øger pres på Djokovic

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trods favoritværdighed pointerer Zverev: Mulig historieskrivning øger pres på Djokovic

Ifølge Alexander Zverev er Casper Ruuds bedste chance for en finalesejr over Novak Djokovic, at serberen føler presset fra en mulig historisk sejr.
Ifølge Alexander Zverev er Casper Ruuds bedste chance for en finalesejr over Novak Djokovic, at serberen føler presset fra en mulig historisk sejr.AFP
Alexander Zverev indrømmer, at han "ikke ville vædde" på, at Casper Ruud besejrer Novak Djokovic i søndagens French Open-finale, men han advarer samtidig om, at den serbiske superstjerne kan knække under vægten af forventningerne med historien inden for rækkevidde.

Casper Ruud, som sidste år blev nummer to efter Rafael Nadal, nåede finalen med en komfortabel 6-3, 6-4, 6-0-sejr over Alexander Zverev i fredagens semifinale.

Novak Djokovic nåede finalen i Paris for syvende gang og 34. gang ved Grand Slams med en sejr i fire sæt over en skrantende Carlos Alcaraz.

En sejr på søndag vil give Djokovic en rekordstor 23. major-titel og gøre ham til den eneste mand, der har vundet alle fire Grand Slams ved mindst tre lejligheder.

"Er Novak favorit? Ja, selvfølgelig. Det er der ingen tvivl om. Han ved, hvordan det skal gøres. Han ved, hvordan man gør det," fortæller Zverev efter at have tabt i semifinalen for tredje år i træk.

"Hvis jeg skulle satse penge, ville jeg måske ikke satse for meget på Casper. Har han chancer? Ja, det har han. Han spiller fantastisk tennis, og jeg synes, han fortjener at være i finalen."

Zverev spiller en baghåndsreturnering
Zverev spiller en baghåndsreturneringAFP

Zverev minder om, at Djokovic i 2021 kun behøvede at besejre Daniil Medvedev i US Open-finalen for at gennemføre den første kalender-Grand Slam af en mand siden 1969.

Han havde allerede vundet Australian Open, French Open og Wimbledon det år, men Medvedev vandt i to sæt i finalen i New York.

"Jeg synes ikke, det kunne være bedre for Casper," tilføjede Zverev.

"Novak er en af de bedste spillere i verden, det er helt sikkert, men når du er på randen af historien, tror jeg, at det tilføjer en lille smule pres."

"Kan du huske US Open-finalen, hvor han spillede mod Medvedev? Presset, du ved, vi er alle mennesker. Novak er et menneske."

"Vi føler det alle sammen. Så jeg tror, det er det bedste scenarie for Casper."

Ruud spiller i sin tredje Grand Slam-finale i sine seneste fem turneringer. Efter at være blevet nummer to efter Nadal i Paris tabte han til Alcaraz i US Open-finalen. Han har dog tabt alle fire møder med Djokovic, hvoraf de to var på grus, og har aldrig vundet et eneste sæt. Fredag brød den 24-årige nordmand den olympiske mester Zverev seks gange.

"Jeg gik bare derud og prøvede at spille uden at tænke for meget, prøvede at spille uden pres og spillede bare rigtig godt i dag," lyder det fra Ruud, hvis 87 sejre på grus er de fleste siden 2020.

Ruud har haft et udfordrende år og ankom til Paris med en undervældende 16-11-rekord.

"Jeg kom ikke til Roland Garros i den tro, at jeg var favorit til at nå finalen. Det har været to meget sjove uger i Paris, og forhåbentlig kan tredje gang være lykkens gang for mig," siger nordmanden.

For Zverev var det endnu en bitter afslutning på den samme bane, hvor han for 12 måneder siden pådrog sig en sæsonafsluttende ledbåndsskade i anklen i sin semifinale mod Nadal.