Clay Court Power Ranking: Formtjek før Madrid Open

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Clay Court Power Ranking: Formtjek før Madrid Open
Hvem vinder Madrid Open? Vi leverer  formtjekket før Masters-turneringen i Spanien.
Hvem vinder Madrid Open? Vi leverer formtjekket før Masters-turneringen i Spanien.Profimedia
Madrid Open er sæsonens anden store grusbaneturnering. I de seneste 10 år har kendte spillere, der også i øjeblikket spiller en rolle på touren, vundet Masters-titlen. Alexander Zverev kunne erobre trofæet i 2018 og 2021, men måtte sidste år indkassere et nederlag til Carlos Alcaraz. Den 19-årige spanier har fortryllet hele tennisverdenen i næsten 3 år nu og satte endnu en streg under sin succes i Barcelona. Er han kongen af det røde grus? Vi laver det store formtjek op til Madrid Open - og viser dig, hvilke spillere, der helt sikkert er at regne med.

Indledningsvis skal det nævnes, at der i Rafael Nadal, Novak Djokovic og Jannik Sinner bevidst er tre topspillere, der ikke er medtaget i denne power ranking.

Da de har meldt afbud til Masters i Madrid, er deres præstationer ikke relevante på denne liste, men vil naturligvis indgå i vores analyser op til French Open. På den følgende liste ser vi på de spillere, som efter vores mening må betragtes som de ti formstærke grusbanespillere i hovedtrækningen.

10. Botic Van De Zandschulp

Ved BMW Open München led hollænderen et af karrierens mest ærgerlige nederlag. Mod Holger Rune havde han kampen og sin første Tour-titel halvvejs i hus - ved stillingen 5:2 havde Van De Zandschulp to matchbolde, men danskeren ville bare ikke give op, skruede imponerende op for tempoet og vandt til sidst på tiebreak. Det var en bitter pille for 10. pladsen i vores power ranking.

Han havde allerede nået finalen i München sidste år og havde også slået Carreno-Busta i Madrid. Ved French Open blev han stoppet af Rafael Nadal efter sejre over Kotov og Fognini. Den 27-årige spiller har gennem årene spillet sig op på en 29. plads på ATP-ranglisten og er i øjeblikket i fremragende form. Dette understreges af hans fremragende præstation i München. Hvis han formår at vinde tætte kampe som i finalen mod Rune, er der meget i vente for ham i Madrid. Hans gode serv og fremragende slagrepertoire kan føre ham langt.

Van de Zandschulp højdepunkter mod Rune
Flashscore

9 Frances Tiafoe

"Big Foe" viste, hvor modstandsdygtig han er i Houston-turneringen. Den amerikanske amerikaner måtte spille alle sine kampe inden for 30 timer på grund af dårlige vejrforhold. Han spillede sin første kamp mod Steve Johnson den 8. april kl. 18.35, og to timer efter kampens afslutning fortsatte han mod Jason Kubler i kvartfinalen. Dagen efter spillede han semifinalen mod Gijs Brouwer kl. 20.10, inden han et par timer senere besejrede sandbanespecialisten Tomas Etcheverry i finalen.

En fremragende præstation mod anerkendte modstandere, som alene berettiger denne plads på listen. Ved turneringen i Barcelona blev Tiafoe slået ud i første runde mod Ruusuvuori, men den 25-årige er en fighter, alle bør have på deres radar.

Tiafoe vs. Ruusuvuori højdepunkter
Flashscore

8 Roberto Carballes Baena

I lighed med Frances Tiafoe har Roberto Carballes Baena også brugt den magiske formel: Turneringssejr på grus efterfulgt af et exit i første runde i München.

Formildende omstændigheder: Spanieren skulle først vænne sig til det kolde vejr. Han havde tidligere vundet ATP-turneringen i Marrakech. Der måtte han spille alle kampe over tre sæt (bortset fra mod Kuzmanovs, der gik ud i ottendedelsfinalen). I tre ud af fire kampe tabte han første sæt til sin modstander.

Den 30-årige spiller har været en fast gæst i top 100 de seneste fem år, men han kan i starten af grusbanesæsonen vise, at han er i karrierens vel nok bedste form på sit yndlingsunderlag. I Madrid skal han spille mod Goffin i 1. runde og vil derefter møde to skadesplagede modstandere i dårlig form i Zverev og Korda. Helt sikkert en god vej gennem turneringstræet for grusbanespecialisten.

Carballes Baena vs. Giron
Flashscore

7 Lorenzo Musetti

Sejren over Novak Djokovic i Monte Carlo var imponerende, og inden da vandt han i kampene mod Kecmanovic og Nardi i fire sæt tre gange med 6:0, men så var det også slut i kvartfinalen mod Jannik Sinner. Lorenzo Musetti er en meget alsidig spiller, der med den rette indstilling kan slå alle på grus. Det beviste han med sine stærke præstationer i Barcelona, hvor han slog Cameron Norrie ud af turneringen og kun knebent tabte til Stefanos Tsitsipas.

Italieneren vandt allerede sidste år på sit elskede røde grus i Hamborg og er på vej mod endnu større succes i år. Der skal helt sikkert regnes med den 21-årige spiller i Madrid såvel som ved French Open, og han er godt på vej til at overhale sin landsmand Matteo Berrettini som den bedste italiener.

Musetti vs Tsitsipas højdepunkter
Flashscore

6 Casper Ruud

Nordmanden, hvis stjerne virkelig steg sidste år, indtager i øjeblikket en 5. plads på verdensranglisten. Selv om han overbeviste i Estoril i sin grusbanedebut i denne sæson, tabte han derefter til Struff og Cerundolo i anden runde i Monte Carlo og Barcelona. Ruud venter stadig på en rigtig stor titel på grus. Han har vundet syv titler på det røde grus i de seneste to år, men de store succeser ved Masters-turneringer og Grand Slams er udeblevet.

Med Nadal, Djokovic og Sinner ude af turneringen kan det være på tide for ham at bryde ud af sin nedtur og hive den første store fisk op af vandet. Casper Ruud er en komplet spiller med en stærk psyke. Han kan til enhver tid tage modgang og vende spil til sin fordel. Alle bør være advaret om ham i Madrid. Hvis han får en god start på turneringen, kan han nå frem til finalen. 

Ruud vs Shelton Højdepunkter
Flashscore

5 Dusan Lajovic

Sikke en turnering i Banja Luka! Dusan Lajovic er i øjeblikket nok i sin karrieres bedste form. Ved 250-turneringen i Bosnien lykkedes det den 32-årige at slå Novak Djokovic, Andrej Rublev og Miomir Kecmanovic ud af turneringen - han vandt endda over verdens nummer 1 i lige sæt.

Efter at serberen var gået direkte ud i første runde mod Popyrin i Monte Carlo, var der ingen, der havde ham rigtig på radaren. Og det udnyttede han flot. Han har allerede spillet på grus i Cordoba, Buenos Aires, Rio de Janeiro og Santiago i år og har næsten altid nået mindst kvartfinalen. Der mødte han både Carlos Alcaraz i Argentina og i Brasilien. Måske ville noget andet have været muligt med mere held i lodtrækningen. I Madrid skal man i hvert fald holde øje med allroundspilleren, hvis rejse kunne gå via Jason Kubler, Felix Auger-Aliassime og Ben Shelton.

Lajovic vs. Rublev Højdepunkter
Flashscore

4 Stefanos Tsitsipas

Grækeren fik ikke mulighed for at løfte sin gudestatus til næste niveau i Monte Carlo. I de tidligere år var det Tsitsipas, der blev kronet som konge af Monaco to gange i træk. I år blev grækeren dog allerede slået ud i kvartfinalen mod Taylor Fritz. Ikke desto mindre beviste han sin moral og viste i Barcelona, at han er en af de bedste spillere på grus.

Efter sejre over Shapovalov, De Minaur og Musetti var det kun Alcaraz, der kunne stoppe ham i finalen. Også i Madrid skal man være advaret mod Stefanos, der har en af de farligste baghænder på touren. Ifølge bookmakerne er han den største favorit til titlen efter Alcaraz. Men det skal tages med en knivspids salt. Under alle omstændigheder ligner favoritfeltet lidt "Alcaraz mod verden".

Tsitsipas vs. Alcaraz Højdepunkter
Flashscore

3. Holger Rune

Han har kun tabt én kamp på grus i denne sæson, slog Andrey Rublev i finalen i Monte Carlo, lavede et monstercomeback i München og tog titlen - Holger Rune er i topform. Næppe nogen spiller har fået så mange forhåndsroser i denne grusbanesæson som den 19-årige dansker. Efter sin sejr ved Masters-turneringen i Paris er han formentlig blevet et kendt navn selv for den mindst tennisinteresserede. På grus er Rune i øjeblikket en stormagt.

Drengen fra Gentofte formår at hive massive server op af hatten (eller i hans tilfælde kasketten) på det langsomste underlag i enhver situation. Hans varierede spil - kombineret med en enorm vilje til at vinde - gør ham til en trussel for enhver modstander på touren.

Rune vs Sinner Højdepunkter
Flashscore

2 Andrey Rublev

I kampen om de mest åbenlyse mentale monstre i den forgangne uge er Andrey Rublev stadig en lille smule foran sin finalemodstander Holger Rune fra Monte Carlo. Derfor er han på andenpladsen på denne liste med et mulehår. Rublev spillede en fabelagtig turnering i Monaco og kronede den ved at vende kampen i finalen mod Rune i det afgørende 3. sæt fra 1:4 og breakede Rune til en 7:5 sejr.

Han forlængede sin sejrsstime på grus med sine sejre i Banja Luka. Det blev dog ikke til en niende sejr, da han tabte til Dusan Lajovic i den bosniske finale med en snæver margin. Den 25-årige, der allerede har vundet Beograd (2022) og Hamburg (2021) på grus i de senere år, er en faktor, som man skal regne med til hver en tid. Da Nadal og Djokovic mangler, er Rublev et navn, der helt sikkert kan ende i finalen.

Rublev vs Fritz Højdepunkter
Flashscore

1. Carlos Alcaraz

Selvom der er nogle navne på vores liste, som måske den ene eller den anden ikke havde på sin liste: Der er ingen vej udenom ham her. Den 19-årige er den store superstjerne i tennis. Han spillede i Barcelona for tredje gang i år på grus i Barcelona og viste endnu en gang sine muskler. "Nadals efterfølger" tabte ikke et eneste sæt på sin vej til finalen, hvor han også leverede en magtdemonstration mod Stefanos Tsitsipas. Sidste år triumferede han også i Barcelona og fulgte det op med titlen i Madrid.

Bookmakerne har ham som storfavorit og giver ham en titelchance på næsten 50 % i Madrid. I modsætning til de fleste af konkurrenterne spillede han turneringerne i Buenos Aires og Rio de Janeiro på grus i februar. Her besejrede han Cameron Norrie i Argentina, men i Brasilien måtte han erkende nederlag til briten. Alcaraz er altså ikke uovervindelig - men med sin nuværende stime og hjemmepublikummet i ryggen er han den bedste spiller i vores power ranking forud for Madrid Open.

Alcaraz vs. Davidovich Fokina Højdepunkter
Flashscore