Rune har udsigt til at møde norske Ruud i Madrid

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rune har udsigt til at møde norske Ruud i Madrid

Holger Rune vandt i München trods modgang
Holger Rune vandt i München trods modgangPhoto by Christof STACHE / AFP
Søndag strøg Holger Rune for andet år i træk helt til tops i ATP-turneringen i München, og allerede i denne uge venter en endnu større turnering, når der spilles Masters 1000 i Madrid.

Turneringen begynder onsdag, men da Rune ligesom de øvrige seedede spillere sidder over i første runde, skal den 19-årige dansker, der er seedet som nummer seks, først i aktion fredag eller lørdag efter planen.

I anden runde venter modstand i form af enten Alexander Bublik fra Kasakhstan eller colombianeren Daniel Elahi Galán, og i tredje runde vil den eventuelle modstander formentlig blive spanieren Alejandro Davidovich Fokina, der er seedet som nummer 29.

Hvis de seedede lever op til deres favoritværdighed, skal Rune i ottendedelsfinalen møde Hubert Hurkacz fra Polen, og hvis seedningerne holder i den del af lodtrækningen, skal Rune i kvartfinalen møde den tredjeseedede nordmand, Casper Ruud.

Skandinaviens med afstand to bedste spillere mødtes sidste i French Open-kvartfinalen, hvor der var dårlig stemning mellem dem både under og efter kampen, som Ruud vandt 3-1 i sæt. Ruud fører 4-0 i indbyrdes opgør mod Rune.

Verdensetteren, Novak Djokovic, har meldt afbud til Madrid Open på grund af en skade. Derfor er nummer to på verdensranglisten, spanske Carlos Alcaraz, topseedet.

Alcaraz kan blive Runes modstander i en eventuel semifinale.

Rune deltog ikke i Madrid Open sidste år og har derfor ingen point at forsvare. Dermed står han med gode muligheder for at avancere på verdensranglisten, hvor han på den nye liste mandag fortsat er nummer syv.

Således er russeren Andrey Rublev inden for rækkevidde på sjettepladsen.

Rune leverede søndag et stort comeback mod hollænderen Botic van de Zandschulp, der førte med 5-1 i afgørende sæt, før Rune slog tilbage og vandt med 6-4, 1-6, 7-6.

Den næste opgave i Madrid Open spilles frem til 7. maj.