French Open endte med historieskrivning: Her er ti højdepunkter fra turneringen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
French Open endte med historieskrivning: Her er ti højdepunkter fra turneringen
Novak Djokovic kysser sit trofæ.
Novak Djokovic kysser sit trofæ.
AFP
French Open sluttede søndag med Novak Djokovic og Iga Swiatek som mestre efter to uger, der bød på geopolitik, kontroverser om sportsånd og maratonkampe.

AFP Sport har udvalgt 10 højdepunkter:

"Pinlige" buh-råb til ukrainsk stjerne

Marta Kostyuk langede ud efter publikum ovenpå sit nederlag mod Aryna Sabalenka.
AFP

I den første kamp på Roland Garros' centrale Court Philippe Chatrier blev ukrainske Marta Kostyuk buhet ud, da hun nægtede at give hånd til belarusiske Aryna Sabalenka efter sit nederlag i to sæt.

"Jeg vil gerne se folks reaktion på det om 10 år, når krigen er forbi. Jeg tror ikke, de vil have det særlig godt med det, de gjorde," sagde Kostyuk.

"Jeg havde ikke forventet det. Folk burde ærligt talt være flove."

Djokovic i modvind efter politisk signal

Efter sin sejr i første runde over Aleksandar Kovacevic skrev Djokovic "Kosovo er Serbiens hjerte. Stop volden" på en tv-kameralinse.

"Kosovo er vores vugge, vores højborg, centrum for de vigtigste ting for vores land," sagde den 36-årige Djokovic, der er født i Beograd.

Den franske sportsminister Amelie Oudea-Castera sagde, at Djokovic' budskab var "upassende," mens Kosovos olympiske komité krævede, at Djokovic blev sanktioneret.

"Mange mennesker er uenige, men det er det, jeg står for," sagde en trodsig Djokovic efter sin sejr i anden runde.

Maratonmænd

Daniel Altmaier brugte mere end fem timer på at besejre italienske Jannik Sinner.
AFP

Tysklands Daniel Altmaier slog den ottendeseedede italiener Jannik Sinner ud i anden runde efter en fem timer og 26 minutter lang kamp - den femtelængste kamp i turneringens historie.

Altmaier, verdens nummer 79, afværgede to matchbolde sent i fjerde sæt, før han til sidst sejrede 6-7(0), 7-6(7), 1-6, 7-6(4), 7-5 på Court Suzanne Lenglen på sin femte matchbold.

Fritz skræmmer publikum væk

AFP

Taylor Fritz besejrede Arthur Rinderknech, den sidste franske spiller i turneringen, og fejrede det ved at sætte fingeren for munden, mens de fleste fans på Court Suzanne Lenglen hyldede ham.

"De heppede så meget på mig, at jeg ville sikre mig, at jeg vandt. Tak, gutter," sagde amerikaneren sarkastisk i sit interview på banen, mens buh-råbene fortsatte.

Den 25-årige var blevet irriteret i løbet af kampen, da fansene sang den franske nationalsang i et desperat forsøg på at skubbe deres sidste håb ind i næste runde.

Forløsning efter 'uretfærdigt' dobbelt nederlag

Det var
AFP

Japans Miyu Kato fik oprejsning som French Open-mester i mixed double, fire dage efter at hun på kontroversiel vis blev diskvalificeret fra damedouble for ved et uheld at have ramt en boldpige.

"Det har været udfordrende i de sidste par dage efter min uretfærdige diskvalifikation fra damedouble," sagde Kato, efter at hun og hendes partner Tim Puetz havde besejret Bianca Andreescu og Michael Venus i finalen.

"Jeg leder nu efter et positivt resultat af min appel, så jeg kan få mine præmiepenge, point og mit omdømme tilbage."

Den 28-årige Kato og hendes indonesiske holdkammerat Aldila Sutjiadi røg ud af damedoublen, efter at et blidt lob fra japaneren havde efterladt en boldpige grædende og rystende.

Maraton for kvinder

En maratonkvinde: Brasiliens Beatriz Haddad Maia
AFP

Beatriz Haddad Maia kæmpede sig fra et sæt og 3-0 nede til at besejre Sara Sorribes Tormo med 6-7(3), 6-3, 7-5 efter tre timer og 51 minutter i den tredjelængste kvindekamp, der nogensinde er spillet i turneringen.

Kampen var kun 16 minutter fra rekorden på fire timer og syv minutter, som det tog Virginie Buisson at slå sin franske landsmand Noelle van Lottum i første runde på Roland Garros i 1995.

Dobbelthop

Verdens nummer seks, Holger Rune, nåede sin anden French Open-kvartfinale i træk med en sejr i fem sæt over Francisco Cerundolo, og han afviste en kontroversiel dobbelt bounce-hændelse i kampen som "sådan er livet."

"Da jeg ramte bolden, løb jeg bare efter den. Jeg så det efter det næste point på tv'et, og jeg så, at det var et dobbelt bounce," sagde Rune.

"Så jeg blev ked af det. Jeg var ked af det på hans vegne. Men det her er tennis. Det her er sport. Nogle dommere begår fejl. Nogle for mig, andre for ham. Sådan er livet."

"Jeg vil ikke sælge mit land"

Et ventende spil: Aryna Sabalenka fra Belarus venter på at give hånd til Elina Svitolina fra Ukraine.
AFP

Sabalenka boykottede to mediekonferencer efter kampen og hævdede, at hun ikke følte sig "sikker" efter at være blevet udsat for en byge af spørgsmål om krigen i Ukraine og hendes tætte personlige forbindelser til Belarus' præsident Alexander Lukashenko.

Til sidst vendte hun tilbage til presserummet i et forsøg på at gøre sin holdning klar.

"Jeg støtter ikke krigen, hvilket betyder, at jeg ikke støtter Lukashenko lige nu," sagde hun.

Sabalenka talte efter at have slået ukrainske Elina Svitolina i kvartfinalen. Svitolina blev buhet ud, fordi hun ikke gav hånd, mens hun beskyldte belaruseren for at puste til spændingerne ved at vente ved nettet på et håndtryk, som hun vidste ikke ville komme.

"Jeg vil ikke sælge mit land for likes," sagde Svitolina.

Spændinger og kramper for Alcaraz

Mærk smerten: Carlos Alcaraz får kramper i fredagens semifinale
AFP

Carlos Alcaraz bebrejdede sine kramper i hele kroppen i sit semifinalenederlag i fire sæt til Novak Djokovic for spændingen ved at stå over for sådan en "legende" på den anden side af nettet.

"Hvis nogen siger, at han går på banen uden nerver, når han spiller mod Novak, så lyver han. Selvfølgelig har man mange nerver, når man spiller en semifinale i en Grand Slam, men endnu flere, når man står over for Novak. Det er sandheden," sagde Alcaraz, som tabte 12 af de sidste 13 partier i kampen.

Djokovic og Swiatek mestre

Djokovic skrev historie ved at vinde sin 23. Grand Slam-titel med en tredje French Open-triumf takket være sejren på 7-6(1), 6-3, 7-5 over Casper Ruud, og han brød dermed den rekord på 22 Grand Slam-titler, som han delte med sin rival gennem hele karrieren, Rafael Nadal.

"Det er en utrolig følelse at vinde 23. Jeg er meget taknemmelig og velsignet over at stå her med så mange utrolige præstationer," sagde Djokovic.

Fireogtyve timer tidligere blev Swiatek den første kvinde siden Justine Henin i 2007 til at vinde French Open back-to-back. Hendes sejr på 6-2, 5-7, 6-4 over Karolina Muchova gav hende en tredje titel i Paris og en fjerde major.