Dansk andensingle kan få hovedrolle i skyggen af Rune: Det ville være rigtigt sjovt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Dansk andensingle kan få hovedrolle i skyggen af Rune: Det ville være rigtigt sjovt
Dansk andensingle kan få hovedrolle i skyggen af Rune
Dansk andensingle kan få hovedrolle i skyggen af Rune
Profimedia
Holger Rune er det helt store trækplaster, når Danmarks Davis Cup-hold fredag og lørdag møder Brasilien, men Danmarks andensingle August Holmgren kan alligevel ende med at få en hovedrolle i kampen.

På papiret er Rune klar favorit til at vinde sine singler fredag og lørdag, men Danmark behøver yderligere en sejr for at vinde samlet, da der spilles bedst af fem kampe, og her kommer Holmgren ind i billedet.

Holmgren kommer til at være undertippet i sine singler, men har altså to chancer for at skaffe Danmark den sejr, der kan vise sig vital.

Skulle stillingen være 2-2 lørdag eftermiddag, er det Holmgren, der spiller den altafgørende kamp.

"Det ville være rigtigt sjovt. Jeg kan godt lide de øjeblikke, hvor man er virkelig nervøs", siger August Holmgren forud for fredagens kampe.

Den 25-årige Holmgren, der ligger nummer 412 på den seneste verdensrangliste, kender den slags situationer fra sin tid som collegespiller i USA.

"Jeg har stået i de situationer mange gange, når jeg har spillet på college, hvor vi spiller som hold. Jeg har fejlet nogle gange, og jeg har gjort det godt nogle gange", fortæller han.

Holmgren kan forvente støtte fra en udsolgt Royal Stage i Hillerød, og det skal bruges som en hjælp, men det er ingen selvfølge, at man kan håndtere det.

"Jeg kan godt lide at spille foran mange mennesker. Det vigtige er, at jeg ikke bliver grebet af stemningen, men holder mig til vores hold og retter mine "come on"-råb til holdet, så vi har vores connections".

"Det kan jeg bedre lide, end at mine øjne flakker rundt i hele arenaen, så jeg mister fokus på den måde", forklarer Holmgren.

Rune lægger fredag klokken 16 ud mod Thiago Monteiro. Derefter skal Holmgren møde Thiago Seyboth Wild, der er nummer 76 i verden.

"Selv om de har højt rangerede spillere, tror jeg på chancen. Det handler om at eksekvere bedst på dagen. Jeg ved, at hvis jeg rammer dagen og kan slå en masse gode forhænder, så har jeg en god chance for at vinde".

"Trækker jeg mig tilbage og håber på, at han laver fejl, så kommer jeg nok til at tabe. Jeg skal være villig til at se og tage mulighederne, når de er der. Gør jeg det, kan jeg vinde", vurderer Holmgren.

Den samlede vinder af kampen mellem Danmark og Brasilien får næste år en playoffkamp, hvor vinderen får en plads blandt verdens bedste nationer ved Davis Cup Finals.