Frederik Løchte om dansk Davis Cup-hold: "Vi nærmer os toppen hurtigere end ventet"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Frederik Løchte om dansk Davis Cup-hold: "Vi nærmer os toppen hurtigere end ventet"
Holger Runes eksplosive udvikling er en af årsagerne til den hurtige fremgang, mener Frederik Løchte.
Holger Runes eksplosive udvikling er en af årsagerne til den hurtige fremgang, mener Frederik Løchte.
Profimedia
Da Frederik Løchte Nielsen i slutningen af 2019 tiltrådte som kaptajn for Danmarks Davis Cup-hold, var det med ambitionen om at føre tennislandsholdet op blandt de bedste nationer i verden.

Det lød ambitiøst, men når Danmark fredag tager hul på hjemmekampen mod Brasilien i Hillerød, er Løchtes mandskab kun en samlet sejr over Brasilien fra en playoffkamp om at deltage i Davis Cup Finals i 2024.

"Det er gået hurtigere, end vi regnede med. Det skal lige flaske sig lidt med lodtrækninger, og det at Holger (Rune, red.) er blevet ekstremt god, ekstremt hurtigt, det har selvfølgelig fremskyndet processen en smule. Men det er fedt, og vi brokker os ikke over at være længere fremme i processen end forventet," siger Frederik Løchte Nielsen.

Weekendens kamp i Hillerød spilles på hardcourt, hvilket kan blive en fordel mod Brasilien, hvis spillere vanligvis befinder sig bedst på grus.

"Jeg synes, at det er et godt match up at have dem på hjemmebane. De er meget grussøgende spillere, som selvfølgelig er rimeligt gode på alle underlag, fordi der ikke er så stor forskel længere," forklarer Løchte.

"Havde vi mødt dem for 30 år siden eller bare for 10 år siden i en lavere division, kunne vi have valgt et lynhurtigt underlag, men det må man ikke længere. Men vi håber, at det alligevel kan blive en tilpas stor fordel for os, så kampen kan udligne sig mere til vores fordel."

På papiret er Holger Rune som nummer fire i verden klar favorit til at vinde sine to singler mod Thiago Monteiro fredag og Thiago Seyboth Wild lørdag, da de to brasilianere rangerer som henholdsvis verdens nummer 116 og 76.

Omvendt er de to brasilianere favoritter til at slå den danske andensingle, August Holmgren, der ligger nummer 412 på verdensranglisten.

"Vi har stor tiltro til, at Holger kan vinde, samt at vores andensingle kan drille deres spillere. Når de møder nummer fire i verden, er det dem, der skal lave noget ekstraordinært for at komme igennem Holger, og så skal vi selv komme til tre sejre på en måde," lyder det fra Løchte.

Ud over de fire singler indledes lørdagens program med en double, hvor Brasilien blandt andet stiller med nummer 44 i verden, Rafael Matos.

Danmark stiller som udgangspunkt med Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard, men holdkaptajn Frederik Løchte kan dog skifte ud op til kampen.

Det gjorde han med stor succes i den seneste kamp mod Indien, hvor Holger Rune vandt overbevisende sammen med Ingildsen.

Rune åbner Davis Cup-kampen fredag klokken 16.