Løchte Nielsen fravalgte stjerne i svøb til Davis Cup: Taktisk match-up blev afgørende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Løchte Nielsen fravalgte stjerne i svøb til Davis Cup: Taktisk match-up blev afgørende
Det danske Davis Cup-hold på pressemødet forud for kampen mod Brasilien
Det danske Davis Cup-hold på pressemødet forud for kampen mod Brasilien
Flashscore
Torsdag blev der sat navn på de danske spillere, der skal op mod Brasilien i Davis Cup opgøret, fredag og lørdag. Flashscore var med til pressemødet, hvor holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen satte ord på tilvalget af August Holmgren, som sammen med Holger skal spille single for Danmark.

Med valget af August Holmgren, fravalgte den danske holdkaptajn, Frederik Løchte Nielsen, dermed den unge Elmer Møller, der ellers er dobbelt regerende dansk mester udendørs. Til Flashscore siger Frederik Løchte Nielsen om udtagelsen.

Holger er jo givet, det siger sig selv. Elmer og August er ekstremt lige. De har skilt sig ud over de sidste par måneder. De har bedste haft gode resultater på hver deres måde. Vi har dog vurderet at det taktiske match-up, måske passer August lidt bedre i morgen”.

Da Danmark seneste spillede Davis Cup var det også på dansk jord. Ved den lejlighed vandt Danmark med 3-2 over Indien. Løchte Nielsen glæder sig til igen at præsentere verdensklasse-tennis til danskerne.

”Jeg forventer at det bliver en kæmpe oplevelse, hvor vi kan præsentere nogle fantastisk dygtige tennisspillere, for det danske tennispublikum. Jeg forventer der kommer noget god tennis og at det bliver et jævnt opgør”.

Selvom brasilianeren på papiret er favoritter, er mindsettet i den danske lejr, at man absolut er ligeværdige som hold med Brasilien.

”Hvis vores gutter spiller op til deres bedste, så kan de spille lige op med de andre. Brasilien har nogle rigtigt stærke spillere med, men vi kan godt lave gode resultater og måske et par overraskelser”.

Det danske Davis Cup-holds møde med Brasilien, afvikles i World Group 1. Kigger man på ranglisten er det brasilianerne der er favoritter. De indtager en plads som nr. 28 på Davis Cup-ranglisten, mens Danmark frister en tilværelse som nr. 38.

Den samlede vinder kvalificerer sig til at spille Davis Cup Qualifiers i 2024.

Torsdag var der lodtrækning om spillerækkefølgen, hvilket resulterede i at Holger Rune skal i kamp som den første dansker, når han møder Thiago Monteiro, der er 116 i verden. Resten af kampene fordeler sig på følgende vis.

Torsdagens anden singlekamp står mellem August Holmgren og brasilianernes bedst rangerede spiller i form af Thiago Wild.

Doublen der afvikles som den første kamp lørdag, står mellem Christian Sigsgaard/Johannes Ingildsen og Rafael Matos/Felipe Meligini.

De to singler skifter modstander i lørdagens singler, medmindre de to holdkaptajner ændrer i sammensætningen.

Med valget af August Holmgren som andensingle, betyder det at 20-årige Elmer Møller står over fredagens kampe, med status som reserve. Derfor er det i første omgang udenfor banen, at Møller skal bidrage.

”Det handler selvfølgelig om at holde sig klar og være en god holdkammerat. At være der for de andre og hjælpe dem til at kunne præstere. Det er et hold-event, så det er hvad det er”, siger Møller til Flashscore, kort efter udtagelsen.

Kampene starter fredag kl. 16:00 i en udsolgt Royal Stage i Hillerød.

Du kan følge kampene direkte i Flashscores Match Centre.