Før Davis Cup: Brasilien er rejst til Danmark med 17-årig US Open vinder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Før Davis Cup: Brasilien er rejst til Danmark med 17-årig US Open vinder

Før Davis Cup: Brasilien er rejst til Danmark med 17-årig US Open vinder
Før Davis Cup: Brasilien er rejst til Danmark med 17-årig US Open vinderAFP
I den trup, som Brasilien er rejst til Hillerød med for at spille mod Danmark, finder man den blot 17-årige Joao Fonseca, som søndag blev kåret til US Open mester hos juniorerne.

Det er ikke sikkert, at de danske tilskuere får fornøjelsen af, at se ham i aktion, for han figurer ikke på holdkortet, men er efter den store triumf i New York er han blev inviteret med til Danmark som reserve og for at få muligheden for at snuse lidt til Davis Cup-atmosfæren.

For blot fire dage siden kunne han krones som ny mester af junior-titlen i US Open ved at slå amerikaneren Learner Tien med 4-6, 6-4, 6-3.

Selv efter at have vundet titlen, havde han svært ved at forstå sin bedrift: “Jeg fatter det simpelthen ikke, det er virkelig utroligt! I semifinalen var jeg allerede målløs, men jeg vidste, at arbejdet her ikke var færdigt endnu. I hvert fald indtil nu”, tilføjede han.

Modenhed er nøgleordet for fremtiden for João Fonseca, som med sin triumf i New York overtog positionen som nr. 1 på verdensranglisten for juniorer. På trods af den prestigefyldte sejr i New York, fremhæver det 17-årige kæmpe-talent forsigtighed i overgangen til de professionelles rækker kredsløb.

Den brasilianske spiller ser to mulige muligheder for den nærmeste fremtid.

"Jeg har talt med nogle universiteter, men jeg vil gerne lade begge døre stå åbne, så længe jeg kan, både fagligt og universitetet. Jeg tror, ​​det ville være en god oplevelse at tilbringe 8 måneder der og derefter gå videre til professionel tennis, men jeg vil ikke bestemme noget lige nu", siger han til Globo.com

"Lad os se, hvordan tingene udvikler sig, hvis jeg i juli næste år har en god placering, fortsætter jeg som professionel; Hvis jeg vil have denne universitetsoplevelse, vil det også være en mulighed, så jeg lader begge døre stå åbne."