Tyrer tennisbold direkte på tilskuer i frustration: Slap med advarsel i nederlagProfimedia
Atmane undgår diskvalifikation efter at have ramt tilskuer med bold ved French Open Den franske tennisspiller Terence Atmane slap med en advarsel efter at have ramt en tilskuer med en bold under sit nederlag mod Sebastian Ofner i første runde af French Open.

På trods af en lovende start, hvor han vandt de første to sæt, mistede Atmane momentum og blev til sidst besejret i fem sæt af den østrigske spiller

Det kontroversielle øjeblik opstod i fjerde sæt, hvor Atmane, efter at have tabt et point, affyrede en voldsom forhand ind i tilskuerpladserne. Bolden ramte en kvinde, som efterfølgende blev set gnide sin knæ for at lindre smerten.

Kampen blev afbrudt i næsten 15 minutter, mens kampens dommer og turneringslederen diskuterede hændelsen med den ramte tilskuer, og besluttede Atmanes skæbne. Til sidst fik Atmane kun en advarsel for usportslig opførsel.

Sebastian Ofner, der til sidst vandt kampen med cifrene 3-6, 4-6, 7-6 (2), 6-2, 7-5, udtrykte sin forbløffelse over den milde straf til sin modstander.

"For mig var det lidt overraskende, fordi hvis du gør noget sådan på en lille bane, skal du straffes. Det var ikke, som om han ramte bolden normalt. Det var fuld kraft. Bolden var så hurtig. Direkte ind i publikum. Der er folk, der er blevet diskvalificeret for mindre", siger Ofner om episoden i følge Eurosport.

Ofner tilføjede også, at dommeren fortalte, at tilskueren først havde smerter, men senere sagde, at hun havde det fint.

"Dommeren sagde, 'Åh, ja, jeg talte med kvinden. Hun sagde i starten, at det gjorde ondt, men nu er det fint, og alt var OK. Hun så bolden komme. Så det er ikke nok til diskvalifikation'".

Hændelsen har trukket paralleller til tidligere episoder i turneringen. Ved French Open 2023 blev Kiyu Kato og Aldila Sutjiadi diskvalificeret efter, at Kato ramte en boldpige. Omvendt slap Mirra Andreeva med en advarsel ved samme turnering, da hun sendte en bold ind i publikum under sit nederlag mod Coco Gauff.

Dette har rejst spørgsmål om konsistensen i de disciplinære handlinger.

Ofners kommentar afspejler en bredere bekymring om, hvordan sådanne hændelser håndteres af turneringens ledelse.

"En lille smule mere uheldigt, og det går direkte i ansigtet. Og så kan noget ske som en brækket næse eller hvad som helst", bemærker Ofner og understregede de potentielle farer ved Atmanes handling.