Redaktøren anbefaler: Rune server Davis Cup i gang, Milano-derby og vild Vuelta-afslutning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Redaktøren anbefaler: Rune server Davis Cup i gang, Milano-derby og vild Vuelta-afslutning
Opdateret
Man kan håbe på en dansk landsholdskaptajn på banen til et af Europas største derbies.
Man kan håbe på en dansk landsholdskaptajn på banen til et af Europas største derbies.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Endnu en tillokkende sportsweekend venter på tribuner og skærme verden over. Vi har udvalgt et par af opgør, som du bør kaste din opmærksomhed efter i de kommende dage, og her kommer vi både forbi Hillerød og Milano.

Fredag

Davis Cup - RuneMonteiro

Danmark påbegynder efter en flot sejr over Indien i februar deres kamp i Davis Cup mod Brasilien, og det hele serves i gang med verdens nummer 4, Holger Rune, der møder Thiago Monteiro, der ligger som nummer 116. Det er den første af fem kampe, der spilles hen over fredag og lørdag.

Danske Rune er selvfølgelig klar favorit på hjemmebane til mødet med brasilianernes førende es, som han også mødte i Stockholm sidste år, hvor han vandt klart i to sæt, og gik siden hele vejen til turneringssejr. Begge dage er udsolgt, så opbakningen fra tribunerne, der kan rumme 2800 tilskuere, kommer ikke at fejle noget for det danske hold.

Kampen spilles klokken 16.00 på hardcourt i Royal Stage i Hillerød, og du kan naturligvis følge med live her på Flashscore.

Vi vil også være til stede til selve kampene, så du kan forvente reportager derfra løbende. Torsdag talte vi således med Davis Cup-kaptajnen Frederik Løchte Nielsen om turen mod tinderne for det danske hold. 

Det kan du læse her:

Program fredag

Første kamp: Holger Rune vs. Thiago Monteiro

Anden kamp: August Holmgren vs. Thiago Wild

Program lørdag

Første kamp: Johannes Ingildsen & Christian Sigsgaard vs. Rafael Matos & Felipe Meligeni

Anden kamp: Holger Rune vs. Thiago Wild

Tredje kamp: August Holmgren vs. Thiago Monteiro

 

Viborg - FC Midtjylland - Kl. 19.00

Et af de største hadeopgør på dansk grund finder sted fredag aften på Energi Viborg Arena, når FC Midtjylland kommer på besøg. De to holds tilhængere er ikke just gode venner, hvilket flere gange har resulteret i wild-west stemning i det midtjyske.

På forhånd har politiet sagt, at de da ikke havde det øverst på ønskesedlen, at kampen skal spilles en fredag aften, og der bliver næppe mindre intenst inde på banen. For de to hold ved også godt, at de skal være sat ekstra op til netop deres indbyrdes kampe.

Sportsligt ligger de to hold kun med to points afstand, og da FCM kun akkurat hænger på i top-6, og Viborg altså vil kunne overhale dem i tabellen med en sejr, er der ekstra brændstof på tanken, der kan eksplodere på heden.

Følg kampen live på Flashscore!

Lørdag

Vuelta a Espana - 20. etape - Kl. 14.00

Selvom denne udgave af La Vuelta på papiret ligner en et-holds affære, har løbet budt på drama og intriger takket være de gule trøjer fra Jumbo-Visma.

Efter at have vundet Giro D'Italia og Tour de France tidligere på året jagter de en historisk tredje grand tour-sejr i sæsonen, noget der aldrig er blevet opnået på herresiden af sporten.

Problemet er bare, hvem af deres ryttere, der skal vinde den?

I skrivende stund før 19. etape fører super-hjælperytteren Sepp Kuss løbet med kun 17 sekunder ned til holdkammerat og Tour-vinder Jonas Vingegaard. Under normale omstændigheder ville Kuss være den, der hjalp danskeren til sejr, men efter næsten tre ugers cykelløb, er det nu omvendt. 

For at gøre situationen endnu mere farlig, ligger Giro-vinderen Primoz Roglic - også fra Jumbo-Visma-trioen - på tredjepladsen yderligere et minut og otte sekunder efter Kuss.

I "normalt" cykelsprog angriber holdkammerater ikke en førende i et løb, men denne dynamik er blevet smidt ud af vinduet, som Roglic og Vingegaard begge har angrebet hans føring og efterladt ham bagude på etaper.

Da holdets ledelse tilsyneladende har det fint med "borgerkrigen", og Sepp Kuss selv har sagt, at det er okay, at de to andre kører fra ham, bliver det fascinerende at se på lørdag, hvis tidsforskellene forbliver de samme på den sidste rigtige løbsdag, da søndagens etape i Madrid stort set vil være ceremoniel.

Etapen torsdag viste dog stærke tegn på, at danske Vingegaard gerne overlader Vuelta-sejren til sin trofaste hjælperytter, men hvem ved?

Vil vi se anarki fra de tre ryttere, der angriber hinanden i "do-or-die"-bevægelser på den 208 kilometer lange etape, der inkluderer mere end 4.000 højdemeter? Hvis du kan lide din sport med psykologisk kant, så er denne Vuelta-etape måske noget for dig.

Inter - AC Milan Kl. 18.00

Der er måske ikke nogen større kamp i Italien med mere håneret på spil end Derby della Maddonnina mellem Inter og AC Milan.

De to byrivaler spillede om en plads i Champions League-finalen sidste år, og på lørdag er der atter lagt op til en kamp, hvor begge hold vil bevise, at de igen kan spille med om titlen.

Begge har begyndt Serie A-sæsonen fejlfrit med tre sejre ud af tre mulige. Inter har endda endnu ikke indkasseret et mål i ligaen, mens AC Milan vil være pumpet fulde af selvtillid og spillehumør efter at have slået Roma ud i sidste runde.

Da kampen allerede spilles på fjerde spilledag, vil der være masser af tid for begge hold til at indhente det tabte, hvis de bliver besejret på San Siro på lørdag.

Man må aldrig undervurdere de to Milano-klubbers interne rivalisering, og en sejr her kan være en katalysator for fremtidig succes. Uanset, hvordan det ender, bliver det et brag af en kamp i Milano, forhåbentlig med dansk islæt i Simon Kjær.

Søndag

AGF - Brøndby Kl. 18.00

Fredag fik vi afviklet et klassisk opgør i Superligaen, søndag runder vi weekenden af i Århus, hvor ærkerivalerne fra Vestegnen kigger forbi. De opgør er altid garant for stor stemning og seværdig fodbold, og der er ikke nogen grund til at forestille sig, at det skulle gå anderledes til her. 

Værterne er kommet flot fra land, og er efter deres uafgjorte resultat i Herning i sidste runde ubesejrede i de seneste seks kampe. Det er særdeles svært at score mod AGF for tiden, men en voldsomt formstærk Nicolai Vallys vil helt sikkert gøre sit for at slå buler i den århusianske defensiv.

Den nyslåede landsholdsspiller har således scoret fem gange indtil videre i sæsonen og er delt topscorer sammen med Silkeborgs Alexander Lind. Brøndby kan med en sejr distancere AGF og bide sig fast i toppen, hvor de i skrivende stund ligger som nummer tre med 15 point. Omvendt vil AGF kunne komme a point med Brøndby med en sejr, og dermed hælde sukker i de blå-gules benzintank. 

Der meldes godt på vej mod udsolgt i Århus, og med efteråret godt på vej ind over os, så kan det nemt blive en hårdt udkæmpet affære.