Holger Runes træner optrapper ordkrig med Kyrgios: Hvor er hans troværdighed?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holger Runes træner optrapper ordkrig med Kyrgios: Hvor er hans troværdighed?

Boris Becker sætter Kyrgios på plads
Boris Becker sætter Kyrgios på plads Profimedia
Holger Runes træner Boris Becker og Nick Kyrgios har gang i det, der bedst kan betegnes som en internet-fejde. Emnet denne gang er om hvorvidt man kan sammenligne tennis fra Beckers storhedstid, med den tennis der spilles i nutiden.

Det mener australske Kyrgios på ingen måde. Det siger han i et interview med The Athletic. Her lufter Kyrgios sin holdning om, at nutidens tennisspillere er mere overlegne end dengang.

”Spillet var så langsomt dengang. Jeg har set Boris Becker, og jeg siger ikke, at de ikke var gode i deres tid, men at sige, at de ville være lige så gode nu, det er absurd”, lyder det fra Kyrgios, der blandt andet hæfter sig ved, at hvor man tidligere servede med omkring 200 km/t, så server man nu omkring 220 km/t.

”Folk som mig, vi server 220 konsekvent, til hjørnerne. Det er et helt andet spil. Hvis du server under 200, så æder Djokovic dig levende”.

Boris ”Boom Boom” Becker der i dag er træner for Holger Rune, samler handsken op og tager til genmæle på de sociale medier. Tyskeren mener ikke at Kyrgios er i en position, hvor han kan tillade sig at udtale sig

”Faktatjek. Nick har aldrig vundet et stort mesterskab som spiller eller træner ... så hvor kommer troværdigheden fra?”, lyder det retorisk fra Becker.

Den tyske seksdobbelte Grand Slam vinder uddyber kritikken, i en podcast på Eurosport.

”Vi lever i et demokrati. Alle kan tænke, hvad de vil. Man er nødt til at have respekt for fortiden og bare sige tak for, at disse gamle professionelle eksisterede, for uden dem ville tenniscirkusset ikke længere eksistere”.

Tyskeren mener at spillere som ham selv, sammen med legender som John McEnroe, Björn Borg med flere, har dannet grundlag for de store præmiepenge i sporten, og den store medie- og tilskuerbevågenhed der relaterer sig til tennis.

”Jeg spillede en smule i 80'erne, men der var også Stefan Edberg, Mats Wilander og andre. I 90'erne var det blandt andre Andre Agassi og Pete Sampras. Alle disse spillere gjorde det muligt for Nick Kyrgios slet ikke at spille tennis i år og stadig være i stand til at leve af tennis”, lyder det fra Becker.

Nick Kyrgios har været slemt plaget af skader, og har kun spille en gældende kamp i 2023, og har også allerede meldt afbud til Australian Open, der afvikles i januar 2024.