Opinion: Fem rekorder, som Novak Djokovic kan jagte i 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Opinion: Fem rekorder, som Novak Djokovic kan jagte i 2024

Novak Djokovic vil "slå alle rekorder"
Novak Djokovic vil "slå alle rekorder"AFP
ATP Finals 2023 har vist én ting: Novak Djokovic er ikke i nærheden af afslutningen på sin legendariske karriere. En række rekorder er blevet slået igen i denne sæson. Højdepunktet var selvfølgelig hans unikke 24. Grand Slam-titel, som han vandt ved US Open. Ifølge hans eget udsagn ønsker han nu at "slå alle rekorder". Vi spurgte derfor os selv, hvilke rekorder der er tilbage for "Djoker". Vi kom frem til fem interessante mål, som Djokovic kunne sigte efter i 2024.

Det første olympiske guld i Paris

For mange tenniseksperter, fans og spillere er Novak Djokovic den største tennisspiller nogensinde, nu hvor han har vundet sin 24. Grand Slam-titel. Men for andre er han det ikke. For serberen mangler et vigtigt trofæ i sit skab: guld ved de Olympiske Lege.

Fraværet af denne titel vejer særligt tungt, da Rafael Nadal, hans største rival i GOAT-debatten, vandt netop det guld i Beijing i 2008. Djokovic' OL-deltagelser har til gengæld altid været bitre oplevelser: I 2008 røg han ud i semifinalen mod Nadal, men vandt alligevel bronze. Han tabte også i semifinalen mod Murray i 2012 og Zverev i 2020, og begge gange lykkedes det ham ikke at vinde en medalje.

I 2016 forlod han stadion i tårer efter at have tabt til Juan Martin Del Potro i første runde.

Sammen med Nadal, Andre Agassi og Steffi Graf, som endda vandt Golden Slam i 1988 (OL-guld og alle fire Grand Slams), kan Djokovic gå over i historiebøgerne som den kun fjerde tennisspiller, der har vundet både OL og alle fire Grand Slams, ved at vinde guldmedaljen i Paris.

Forudsigelse: OL-guld bør stå øverst på Novak Djokovic' liste. Det er trods alt den eneste vigtige titel, som han endnu ikke har vundet. "Djokeren" vil derfor gøre alt, hvad der står i hans magt for at være i topform i slutningen af juli.

Eksplosivt: OL-turneringen i 2024 finder sted på Roland Garros på French Open-banen. Rafael Nadal vil sandsynligvis også deltage. Det kan blive den sidste duel mellem giganterne, og det kan også ende med at afgøre debatten om, hvem der er tennissportens GOAT.

Især hvis Djokovic skulle vinde den sidste tilbageværende titel på grus i Nadals dagligstue. Måske endda mod sin evige rival i finalen?

2. "Calendar Slam"

Djokovic' præstation ved OL vil også afhænge lidt af, hvordan han klarer sig ved de tidligere Grand Slams. Når alt kommer til alt, er et af Djokovic' store mål at blive den tredje mandlige spiller og den eneste spiller i den moderne æra og "Big 3", der vinder "Grand Slam" eller Calendar Slam: alle fire Grand Slams på et år.

Tidligere har kun Don Budge (1938) og Rod Laver (1962 og 1969) formået dette, mens Maureen Connolly Brinker (1953), Margaret Court (1970) og Steffi Graf (1988) har opnået denne milepæl for kvinder. Djokovic selv har allerede vundet tre majors i fire forskellige sæsoner (2011, 2015, 2021, 2023), men han er hver gang blevet nægtet en fjerde titel.

Især i 2021 havde han "Grand Slam" inden for rækkevidde. Efter at have vundet årets tre første Grand Slams, nåede Djokovic også frem til finalen i US Open. Men der besejrede Daniil Medvedev ham i tre sæt.

Forudsigelse: Hvis Djokovic vinder både Australian Open og French Open i begyndelsen af 2024, vil han måske foretrække at fokusere sine forberedelser på Wimbledon (1. til 14. juli) og US Open (26. august til 8. september) i stedet for OL. Han vil sandsynligvis stadig deltage i de olympiske lege.

Men det er tvivlsomt, om han kan vinde alle fire eller fem konkurrencer. Konkurrencen vil være stærkere, og især Carlos Alcaraz har allerede i 2023 bevist, at han kan slå Djokovic i store kampe. Derudover vil en fit Nadal også ønske at være håret i Djokovic' suppe, især i de to konkurrencer i Paris.

3. Flest Grand Slam-sejre tilsammen

Djokovic er i øjeblikket den mest succesfulde mandlige spiller nogensinde med 24 majors. Men hvis man graver dybt i historiebøgerne og inkluderer kvindernes konkurrencer, deler han denne rekord med en vis Margaret Court.

Australieren vandt også 24 Grand Slams mellem 1960 og 1973. Kun én sejr mere vil derfor gøre den 36-årige til den eneste rekordindehaver.

Forudsigelse: Djokovic vil med stor sandsynlighed sikre sig rekorden alene. Måske endda allerede i januar ved Australian Open, hvor han har vundet i hver af sine seneste fire optrædener.

Endnu en sejr i Melbourne vil betyde hans 11. titel. Det samme antal, som Court har vundet.

4. Flest vundne Grand Slam-kampe

Med 369 vundne kampe ved Grand Slams er Roger Federer den nuværende rekordindehaver for flest vundne kampe på Grand Slam-niveau. Djokovic følger med 361 sejre. Han skal derfor bruge otte sejre mere i Grand Slams for at indhente schweizeren, eller ni for at overgå ham.

Ikke færdig endnu: Novak Djokovic
Ikke færdig endnu: Novak DjokovicFlashscore/AFP/Profimedia

Forudsigelse: Djokovic vil også tage denne rekord i 2024. Hvis han når 3. runde i alle fire Grand Slams, eller vinder en Grand Slam og vinder endnu en Grand Slam-kamp, vil han allerede have udlignet Federers rekord. Enhver yderligere sejr vil gøre ham til den eneste leder i denne kategori.

5. Flest ATP-titler

To spillere har vundet flere ATP-titler i den åbne æra end Novak Djokovic: Jimmy Connors fejrede 109 singletitler på ATP-touren fra 1972 til 1996. Han efterfølges af Roger Federer med 103 titler og Djokovic med 98, hvilket betyder, at Djokovic mangler 11 titler for at slå denne rekord.

Forudsigelse: Det er højst usandsynligt, at Djokovic vil fange eller overhale Connors i den kommende sæson. Serberen fejrede sæsonen med flest titler i 2015, da han løftede sølvtøjet elleve gange i alt.

Djokovic vandt syv titler i 2023. Hvis han fortsætter i dette tempo, kan rekorden falde i 2025. I 2024 vil Novak dog helt sikkert komme tæt på Federer, eller måske endda overhale ham?

Kommentar af Hei Kölsch
Kommentar af Hei KölschFlashscore