Redaktørens valg: Hjulmands eksamen, ATP-finaler, F1 i Nevadas ørken og italiensk EM-gyser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: Hjulmands eksamen, ATP-finaler, F1 i Nevadas ørken og italiensk EM-gyser
Redaktørens valg: Hjulmands eksamen, ATP-finaler, F1 i Nevadas ørken og italiensk EM-gyser
Redaktørens valg: Hjulmands eksamen, ATP-finaler, F1 i Nevadas ørken og italiensk EM-gyserProfimedia, Flashscore
Det er måske landskampspause, hvilket betyder ingen klubfodbold, men der er stadig masser af god sport at se frem til denne weekend!

Fredag 17. November 

Danmark - Slovenien Kl. 20.45

Der er lagt op til et sandt brag af en gruppe-finale, når Danmark og Slovenien sætter hinanden stævne i Parken fredag aften.

Danmark skal op i et helt andet gear end hvad Kasper Hjulmands tropper har vist ind til nu i denne EM-kvalifikations kampagne, hvis de skal slå Slovenien. Men det kan blive svært mod et slovensk hold, der angiveligt har den bedste trup i 15 år, og tørster efter igen, at kvalificere sig til en EM-slutrunde efter 23 års tørke.

Danmark er voldsomt handicappet gennem fraværet af de skadede Christian Eriksen og Rasmus Højlund, og spørgsmålet er om Kasper Hjulmand for første gang i denne EM-kvalifikation kan finde den opstilling, der kan få spillet op på de samme højder som ved 2021.

Det tillader jeg mig at være stærkt tvivlende omkring, og med angribere som Benjamin Sekso og Andreaz Sporar i topform, så er en slovensk sejr slet ikke så svær at forestille sig. Det vil være det næste søm i Kasper Hjulmands ligkiste, hvilket meget vel kan ende med en fyring skulle Danmark skuffe ved næste sommers EM-slutrunde.....hvis man da overhovedet kvalificerer sig. 

Lørdag den 18. november

ATP Finals afsluttes - hele weekenden

ATP Finals er sæsonafslutningen på ATP-touren, hvor verdens otte bedste tennisspillere er samlet i Torino.

I weekenden er gruppespils-fasen overstået, og semifinalerne finder sted om lørdagen og showpiece-finalen om søndagen.

Holger Rune har allerede forladt turneringen eftersom han tabte til Jannik Sinner torsdag aften, men Sinner og Daniil Medvedev har allerede booket deres plads blandt de sidste fire, og det samme har verdens nummer et og den regerende mester Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz og Alexander Zverev er de spillere, der kæmper om den sidste ledige plads i gruppe B på fredag.

Djokovic var storfavorit på vej ind i turneringen, men han har ikke vist sig fra sin bedste side på de hurtige indendørs baner. Men hvis han når frem til knockout-fasen, bliver det svært at komme uden om den serbiske storspiller.

Det er virkelig kampen mellem de bedste ved den mest prestigefyldte begivenhed uden for Grand Slams. 

Søndag den 19. november

F1: Las Vegas Grand Prix - Kl. 22.00

I årtier har Formel 1 forsøgt at få fodfæste i USA, men i denne weekend finder en af de største motorsports-begivenheder sted i USA.

Om Las Vegas Grand Prix kommer til at byde på megen underholdning på banen, er meget usikkert, når man ser på gadebanens layout, men når det kommer til spektakel alene, kommer det ikke til at ligne noget, du nogensinde har set før.

Kørerne kommer til at køre lige gennem centrum af Sin City og flyve forbi alle de mest berømte seværdigheder, fra Caeser's Palace til Bellagio-fontænerne og Eiffeltårnet, mens de suser ned ad den ikoniske Strip med over 200 km/t.

Det kommer de til at gøre i mørke, da løbet får sin seneste start i sportens historie - kl. 22.00 lokal tid - så lysene fra Las Vegas' skyline kan ses i al deres pragt.

"Jeg tror, vi er der mere for showet end for selve løbet, hvis man ser på banens layout, men jeg er faktisk ikke så vild med det," sagde Max Verstappen, og det er svært at være uenig med ham. Men hvis du er vild med det, kan du godt glæde dig til at se Kevin Magnussen & co. folde sig ud i Nevada-ørkenen. 

 

Mandag den 20. november

Ukraine mod Italien - Kl. 20:45

Gruppespillet i kvalifikationen til EM 2024 nærmer sig sin afslutning i denne landskampspause, hvor de 20 automatiske pladser skal fordeles. Mange nationer har allerede sikret sig en plads, men ikke alle er sikre. Et af kontinentets traditionelle kraftcentre, Italien, har endnu ikke booket deres plads i Tyskland næste sommer. I vejen for Luciano Spallettis hold står en anden stolt fodboldnation - Ukraine.

Her er situationen i gruppe C - England (16 point) har sikret sig en af de to øverste pladser. Ukraine er nummer to med 13 point og Italien nummer tre med 10 point.

Hvis Italien vinder deres kamp mod Nordmakedonien på fredag, vil de være á point med Ukraine, hvilket gør mandagens kamp til en en sand gyser 

Selv hvis Italien spiller uafgjort eller taber til Nordmakedonien, vil de stadig have en chance for at kvalificere sig, hvilket betyder, at mandagens kamp under alle omstændigheder bliver interessant.

Stillingen i gruppe C før fredagens kampe
Stillingen i gruppe C før fredagens kampeFlashscore

I betragtning af den tragiske situation i Ukraine, vil det være specielt at se dem kvalificere sig til finalen, og de vil have masser af støtte fra både fans og lokale i Leverkusen (Tyskland), hvor kampen afholdes.

Takket være Nations League-resultater, vil Italien ikke være helt ude, hvis de ikke sikrer sig en automatisk plads via gruppespillet. Det samme gælder for Ukraine. Men ingen af dem har formentlig lyst til at tage den chance. 

Redaktør Svend Bertil Frandsen
Redaktør Svend Bertil FrandsenFlashscore