Stærk Magnussen viser fantastisk form i Miami og starter som firer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Stærk Magnussen viser fantastisk form i Miami og starter som firer
Stærk Magnussen viser fantastisk form i Miami og starter som firer
Stærk Magnussen viser fantastisk form i Miami og starter som firerAFP
Kevin Magnussen sluttede lørdag som en flot nummer fire i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix i Miami.

Det er første gang i år, at den danske Haas-kører overhovedet nåede videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3.

Han blev hjulpet en smule på vej af Ferrari-køreren Charles Leclercs uheld i Q3, der gav et rødt flag. Det betød, at adskillige kørere ikke nåede deres sidste planlagte omgang.

Det var også første gang, at Magnussen distancerede teamkollegaen Nico Hulkenberg i en kvalifikation. Tyskeren blev nummer 12.

Verdensmester Max Verstappen starter forrest søndag blot som nummer ni, da han var én af de kørere, der blev ramt af det røde flag i Q3.

Red Bull-kollegaen Sergio Perez starter i stedet forrest med Fernando Alonso og Carlos Sainz lige bag sig.

Magnussen viste lørdag allerede i første kvalifikationsrunde, Q1, at der er god fart i Haas-bilen, da han satte femtebedste tid og sikkert bookede plads i Q2.

Her timede danskeren sine to planlagte omgange perfekt og kørte sig forholdsvist sikkert videre som nummer ni, inden han altså blev firer i Q3.

Resultatet er en klar oprejsning for Magnussen, efter at han er blevet overgået af Hulkenberg i alle hidtidige kvalifikationer og på pointkontoen, hvor tyskeren har samlet fire point mod danskerens ene point for en tiendeplads i Jeddah.

Magnussen har til gengæld været bedre end teamkollegaen i tre af fire grandprixer og ligger altså til at være det igen søndag, hvor løbet sættes i gang klokken 21.30 dansk tid.

Red Bull med Max Verstappen og Sergio Perez har fået en regulær drømmestart med fire grandprixsejre og tre andenpladser tilsammen.

Verstappen fører som resultat an med 93 point mod Perez' 87 point, hvorefter der er hul ned til Fernando Alonso med 60 point.

Netop Verstappen vandt i 2022 grandprixet, da Formel 1-feltet for første gang nogensinde var forbi Miami.

/ritzau/