Teamkollega slår Magnussen for fjerde kvalifikation i træk i Baku

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Teamkollega slår Magnussen for fjerde kvalifikation i træk i Baku
Magnussen reagerer under kvalifikationen,
Magnussen reagerer under kvalifikationen,
Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix
Mens Kevin Magnussen havde problemer med bilen i fredagens kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Aserbajdsjan, gik det bedre i lørdagens kvalifikation til sprintløbet.

Han starter som nummer 14 i lørdagens sprintløb, mens han starter som nummer 18 til søndagens grandprix.

Den danske Haas-kører leverede 12.-bedste tid i første kvalifikationsrunde, Q1, og dermed var han blandt de 15, som gik videre til Q2.

Strømproblemerne med raceren fra fredag så ud til at være udbedret, så Magnussen havde bedre forudsætninger, men han måtte stadig se sig slået af teamkammerat Nico Hülkenberg.

I Q2 lå Magnussen længe foran sin tyske kollega, men med sit sidste forsøg kørte Hülkenberg sig til 12.-bedste tid. Han var omkring et halvt sekund bedre end danskeren. Det er fjerde gang i træk, at Hülkenberg er bedst af de to i en kvalifikation.

Ligesom fredag var Ferraris Charles Leclerc hurtigst i kvalifikationen, selv om han på sin sidst omgang kørte i væggen og smadrede en frontvinge.

Han starter dermed forrest i både sprintløbet og i søndagens grandprix. Red Bulls Sergio Perez og VM-førende Max Verstappen starter på de næste placeringer.

Sprintløbet køres lørdag klokken 15.30. Kørerne skal køre 17 omgange, omkring 100 kilometer.

Der er point til de otte bedste i sprintløbet, startende med otte point til vinderen, syv til nummer to og så fremdeles.

Normalt bliver kvalifikationen afviklet lørdag, men i de løbsweekender, hvor der er et sprintløb om lørdagen, er kvalifikationen henlagt til fredag.

Det er sæsonens fjerde grandprixweekend, men det er første gang, der er sprintløb på programmet.