Norsk dominans i Wengen: Henrik Kristoffersen var suveræn i svære betingelser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Norsk dominans i Wengen: Henrik Kristoffersen var suveræn i svære betingelser
Det var karrierens 22. slalomsejr på World Cup-niveau, som Henrik Kristoffersen søndag vandt i Wengen.
Det var karrierens 22. slalomsejr på World Cup-niveau, som Henrik Kristoffersen søndag vandt i Wengen.
Marco Bertorello/AFP
Der står norsk på det meste i øjeblikket i herrernes alpine World Cup. Efter sejr til Aleksander Aamodt Kilde både fredag og lørdag, var det søndag Henrik Kristoffersens tur til at stå øverst på podiet, da han vandt slalomløbet i schweiziske Wengen.

Fredag og lørdag lagde Lauberhorn piste til de spektakulære Super G og styrtløb i schweiziske Wengen, og søndag var der så slalom på menuen for verdens bedste alpine skiløbere.

På Männlichen-pisten var der på første gennemløb sat en teknisk krævende bane, og det var tydeligvis noget, der huede nordmændene. Det var ganske vist schweiziske Loïc Meillard, der satte hurtigste tid, men herefter fulgte tre nordmænd ganske tæt på, med den helt store slalomspecialist Henrik Kristoffersen tættest på.

Også Lucas Braathen og Atle Lie McGrath, barndomsvennerne der forleden i Adelboden delte podiets to øverste trin mellem sig, kørte flotte første gennemløb og var således tredje- og femtehurtigst, mens tyske Linus Straßer fik klemt sig ind i den figurative norske sandwich med fjerdebedste tid.

Betingelserne blev kun sværere frem mod andet gennemløb, for selvom Alperne har lidt af en akut og nærmest katastrofal snemangel denne vinter, så begyndte det nemlig at sne ganske meget op til det afgørende andet gennemløb.

Snevejret fortsatte hele vejen igennem, og selvom banesætningen var mindre teknisk krævende, blev det enormt udfordrende andet gennemløb for langt de fleste løbere. Men Henrik Kristoffersen var altså fint tilfreds, og selvom nordmanden startede næstsidst lykkedes det ham at køre det sjettebedste andet gennemløb.

Det kunne Loïc Meillard ikke matche, og så kunne Henrik Kristoffersen sætte prikken over i’et på en stor norsk alpin skiuge. Både fredag og lørdag var det således Aleksander Aamodt Kilde, der tog sejren på Lauberhorn, og nordmændene kunne således fejre fjerde World Cup-sejr i træk – og Lucas Braathen tog sig sågar af tredjepladsen, mens Atle Lie McGrath endte som nummer fem efter føromtalte Linus Straßer.

Med sejren kravler Henrik Kristoffersen op på førstepladsen i den samlede slalomstilling i denne World Cup-sæson, hvor søndagens nummer tre, Lucas Braathen, indtager andenpladsen. Østrigske Manuel Feller, der indtager tredjepladsen i slalomkonkurrencen, måtte tage tomhændet fra Wengen, efter han udgik i første gennemløb.

Hos kvinderne blev der også kørt World Cup søndag. Her blev det til en schweizisk Super G-sejr i østrigske St. Anton, da Lara Gut-Behrami fik slået en italiensk trio bestående af Federica Brignone, Marta Bassino og Elena Curtoni.