Magnussen afventer kørermøde om verbal spændetrøje i F1: "Jeg har en holdning til det"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Magnussen afventer kørermøde om verbal spændetrøje i F1: "Jeg har en holdning til det"
Magnussen afventer kørermøde om Formel 1-spændetrøje
Magnussen afventer kørermøde om Formel 1-spændetrøje
AFP
Flere Formel 1-kørere har de seneste år brugt deres stemme og scene til at vise sympati for og støtte til Black Lives Matter, Ukraine efter den russiske invasion, ligestilling og andet.

Den Internationale Motorsportsunion (FIA) var dog ikke begejstret for, at den scene, de står som myndighed for, blev brugt til politiske eller religiøse ytringer.

Derfor meddelte FIA for en måneds tid siden, at kørere i FIA-regi ikke længere må ytre sig om politiske eller religiøse emner.

Den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton, som har været blandt de store stemmer i blandt andet Black Lives Matter-kampagnen, utrykte straks sit mishag over for det nye dekret.

Flere andre Formel 1-kørere har også brokket sig over udmeldingen fra FIA, men feltets danske islæt, Kevin Magnussen, venter med at melde ud, indtil kørerne har kunnet mødes og diskutere emnet.

"Jeg har en holdning til det, men jeg tror, det er vigtigt, vi får snakket sammen som kørere, og at vi fælles som kørere finder ud af, om der skal gøres noget, eller om vi kan leve med det," siger han.

Ved sæsontestene i Bahrain i sidste weekend var der ikke tid til at holde kørermøde, men det kan der måske blive i den kommende weekend, hvor årets første grandprix afvikles samme sted.

Det er i hvert fald Kevin Magnussens forventning.

"Det er noget, vi kommer til at snakke om blandt kørerne. Det er helt klart. Vi har bare ikke haft mulighed for at mødes om det endnu," siger han.

Holdene og kørerne er allerede samlet i Bahrain, hvor der fredag er to frie træninger. Lørdag er der træning igen om formiddagen, inden det går løs med kvalifikationen lørdag. Grandprixet køres søndag.