Ardennersæson i fare for kæmpestjerne: Kæmper med infektion i knæet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ardennersæson i fare for kæmpestjerne: Kæmper med infektion i knæet

Foråret 2023 ser ud til at blive lige til glemmebogen for 30-årige Julian Alaphilippe. Franskmanden døjer med en infektion i knæet.
Foråret 2023 ser ud til at blive lige til glemmebogen for 30-årige Julian Alaphilippe. Franskmanden døjer med en infektion i knæet.Profimedia
Årets La Flèche Wallone bliver uden den tredobbelte vinder af løbet, Soudal-Quick Steps 30-årige franske superstjerne Julian Alaphilippe. Den forhenværende dobbelte verdensmester har problemer med sit ene knæ.

Det ser ikke ud til at blive det forår, som 30-årige Julian Alaphilippe havde håbet på. Den franske Soudal-Quick Step-stjerne har allerede måttet melde afbud til Ardennerklassikernes første store løb, Amstel Gold Race, og nu må den dobbelte verdensmester så også melde fra til La Flèche Wallone. Det skriver hollandske Wielerflits onsdag.

Den belgiske klassiker er ellers blandt franskmandens helt store favoritløb, når man ser på resultatlisten for den 30-årige megastjerne igennem karrieren. Således har Alaphilippe hele tre gange været første mand til at krydse målstregen på toppen af den legendarisk hårde målstigning i Huy, hvilket kun nu pensionerede Alejandro Valverde har gjort bedre gennem historien.

Men en infektion i knæet sætter altså en stopper for franskmandens deltagelse i både den første og anden af de store Ardennerklassikere, og da Alaphilippe fortsat er i gang med antibiotikabehandling, er han endnu ikke sikker på sin deltagelse i Ardennersæsonens helt store finale, monumentet Liège-Bastogne-Liège.

Skulle franskmanden nå at blive klar til Liège-Bastogne-Liège, vil han dog udelukkende skulle køre for at hjælpe holdets belgiske superstjerne Remco Evenepoel, der sejrede i den seneste udgave af det ældste af de fem monumenter.

"Jeg håber, at jeg kan være i stand til at hjælpe holdet på den måde og lukke første del af sæsonen godt, men jeg tænker allerede på Tour de France," fortæller franskmanden ifølge Wielerflits.

30-årige Julian Alaphilippe har for vane at lave topresultater i Ardennerne, men i denne sæson risikerer han slet ikke at komme til start i nogen af dem.
30-årige Julian Alaphilippe har for vane at lave topresultater i Ardennerne, men i denne sæson risikerer han slet ikke at komme til start i nogen af dem.Datawrapper

Mens La Flèche Wallone altså har været et særdeles succesrigt bekendtskab for Alaphilippe gennem karrieren, er det faktisk aldrig blevet til sejr i Amstel Gold Race eller Liège-Bastogne-Liège, men den 30-årige stjerne, der i mange år blev betragtet som den naturlige arvtager for føromtalte Alejandro Valverde, har altid blandet sig i toppen af de hårde Ardennerklassikere.

Sæsonen startede ellers ganske fint for Alaphilippe, da han i slutningen af februar sejrede hjemme på de franske landeveje i Faun-Ardèche Classic, men siden er det bedste resultat en andenplads på fjerde etape af Tirreno-Adriatico, hvor Alaphilippe ikke kunne spurte fra Primož Roglič i finalen i Tortoreto.

Godt nok fik Alaphilippe vist fine takter i sæsonens første monument, Milano-Sanremo, som han i 2019 vandt, da han kørte i mål med samme forfølgergruppe, som den danske duo Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen var en del af, men på brostenen blev det aldrig noget stort forår for Alaphilippe, der blev nummer 29 i Dwars door Vlaanderen og nummer 51 i Flandern Rundt.

I årets Tour de France, hvor Alaphilippe forventes at blive holdkaptajn på det belgiske storhold, vil franskmanden formentlig gøre sig store forhåbninger om succes, da løbet starter med en række kuperede etaper, der på papiret vil passe Tourens nummer fem fra 2019 ganske godt.

De tre store Ardennerklassikere skydes i gang med Amstel Gold Race søndag 16. april, før La Flèche Wallone venter onsdag 19. april, og sidst er Liège-Bastogne-Liège altså toppen af kransekagen søndag 23. april.