Velsmurt belgisk tempomaskine slog med nød og næppe amerikanere i tæt holdløbsduel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Velsmurt belgisk tempomaskine slog med nød og næppe amerikanere i tæt holdløbsduel

Der blev kørt med en hæsblæsende gennemsnitshastighed på 56,77 kilometer i timen, da Soudal-Quick Step tirsdag sejrede i holdtidskørslen i UAE Tour.
Der blev kørt med en hæsblæsende gennemsnitshastighed på 56,77 kilometer i timen, da Soudal-Quick Step tirsdag sejrede i holdtidskørslen i UAE Tour.Profimedia
Ét eneste sølle sekund. Det var hvad, der endte med at adskille det vindende hold fra nummer to på tirsdagens 17 kilometer holdtidskørsel i UAE Tour, der er sæsonens andet etapeløb på UCI’s World Tour.

Tæt blev det altså, men det var ikke nogen overraskelse, at det i sidste ende var Soudal-Quick Step, der kunne fejre en flot sejr af en holdindsats. Det belgiske mandskab fik således timet sin tur rundt på Khalifa Port, havneområdet ved Abu Dhabi, til perfektion med flere dygtige temporyttere på holdet, heriblandt bronzevinderen fra VM i enkeltstart i 2022, Remco Evenepoel.

Sammen med sine holdkammerater krydsede Evenepoel målstregen efter 18 minutter og 17 sekunders benhård kørsel, hvor tre af holdkammeraterne blev hægtet af undervejs, herunder mandagens vinder, Tim Merlier, der dermed måtte vinke farvel til sin førertrøje.

Den kan den forsvarende australske mester, Luke Plapp, i stedet trække over hovedet onsdag, når det går løs med en vild bjergafslutning til Jebel Jais. For også Plapps hold, det britiske storhold INEOS Grenadiers, kørte en flot holdtidskørsel, der rakte til en tredjeplads, blot tre sekunder efter Soudal-Quick Step.

Og med bonussekunder fra mandagens etape in mente, klemmer Plapp sig lige præcis ind foran Evenepoel, om end de to klassementshåb ligger i præcis samme tid.

Andenplads tog amerikanske EF Education-EasyPost sig af, som bekendt blot ét sekund efter Evenepoel og Co. Det amerikanske hold er dog uden de helt store chancer i det samlede klassement, dels fordi ingen af holdets største navne er med, dels fordi ingen af holdets ryttere formåede at undgå tidstab, da sidevind splittede feltet på mandagens etape.

Blandt de mange danskere der er til start i Emiraterne, ni i alt, var det Johan Price-Pejtersen, der var med til at levere den bedste præstation, da danskerens hold, Bahrain-Victorious, kom i mål som nummer fire, blot fire sekunder efter Soudal-Quick Step.

Hvis Jakob Fuglsang havde nogen som helst ambitioner om at køre med om den samlede sejr, må de efterhånden være skudt i sænk, for ovenpå mandagens tidstab i sidevinden, der kostede Fuglsang 51 sekunder, satte Israel-Premier Tech yderligere 32 sekunder til tirsdag, hvor Fuglsangs mandskab kom i mål som 14. hurtigste hold.

Onsdag byder som bekendt på løbets første store slag mellem klassementsfavoritterne, når rytterne efter 185 kilometer krydser målstregen på den 19 kilometer lange stigning Jebel Jais, der byder på en gennemsnitlig hældningsgrad på 5,6 procent.