Klassementshåb allierede sig med sprintere og snød feltet: Perfekt start for Evenepoel i UAE

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Klassementshåb allierede sig med sprintere og snød feltet: Perfekt start for Evenepoel i UAE

Det blev langt fra nogen ørkenvandring, da første etape af UAE Tour blev kørt. I stedet blev det en medrivende og intens etape.
Det blev langt fra nogen ørkenvandring, da første etape af UAE Tour blev kørt. I stedet blev det en medrivende og intens etape.Giuseppe Cacace/AFP
Sæsonens andet etapeløb i World Tour-regi blev mandag skudt i gang, da den femte udgave af UAE Tour rullede afsted på den første ud af i alt syv etaper. Der var egentlig lagt op til en småkedelig omgang fra Al Dhafra til Al Mirfa, men det endte faktisk med en underholdende og intens affære, der i sidste ende kastede en sejr af sig for den bomstærke belgiske mester, Tim Merlier.

Undervejs i løbet skulle sidevind nemlig vise sig at spille en rolle, og det resulterede i at feltet blev delt i flere grupper med tre af forhåndsfavoritterne til klassementet i allerforreste gruppe med en række profilerede sprinternavne.

Det var således blandt andet den forsvarende verdensmester, Remco Evenepoel, der var med til at animere splittelserne i feltet, og han fik følgeskab af flere holdkammerater, blandt andet føromtalte Tim Merlier, der før denne sæson skiftede til Soudal-Quick Step.

Der var også i første omgang dansk islæt i forreste gruppe, da Israel-Premier Techs formstærke forhenværende danske mester, Mads Würtz Schmidt, havde indfundet sig i de forreste geledder, men den 28-årige dansker måtte slippe, da en gruppe på 13 ryttere i sidste ende fik hevet sig fri, foran to større grupper af forfølgere.

I den bageste af disse sad flere klassementshåb, blandt andet UAE Team Emirates’ duo bestående af Jay Vine og Brandon McNulty, mens også Israel-Premier Techs anden dansker, Jakob Fuglsang, var fanget i tredje gruppe.

Til gengæld havde Bahrain-Victorious læst situationen perfekt, og havde således fået sendt hele fire ryttere med i den forreste gruppe, vigtigst af alt Pello Bilbao, der forventes at være blandt udfordrerne til Remco Evenepoel i kampen om den samlede sejr.

Med helt fremme sad også INEOS Grenadiers australske mester, Luke Plapp, og foruden disse tre klassementshåb, var der primært tale om store, stærke ryttere i forreste gruppe, hvor flere af feltets allerhurtigste sprintere havde fået positioneret sig.

Således havde legendariske Mark Cavendish pludselig en god chance for at tage sin første sejr på sit nye mandskab, Astana Qazaqstan Team, og den rutinerede brite blev da også kørt fint i position af holdkammerat Cees Bol.

Men Soudal-Quick Step fik kørt spurten helt perfekt, for belgiske Bert van Lerberghe fik afleveret Tim Merlier fantastisk flot, og så kunne den stærke belgier ellers åbne sin spurt. Han blev presset til det yderste af Caleb Ewan, og egentlig troede australieren kort, at han havde vundet.

De to supersprintere fik nemlig begge kastet cyklen over målstregen, og der måtte tælles millimeter for at kåre vinderen, da det ikke i første omgang var tydeligt på målfotoet, hvem af de to, der var kommet først over stregen i Al Mirfa.

I sidste ende kunne Tim Merlier dog lade sig hylde som sejrherre for anden gang i sæsonen, efter den 30-årige belgiere åbnede sejrskontoen ved at vinde første etape af Tour of Oman tidligere i februar. Det var karrieresejr nummer 25 for den dobbelte belgiske mester.

Mark Cavendish måtte tage til takke med tredjepladsen foran Olav Kooij og Nikias Arndt, mens Evenepoel, Bilbao og Plapp kunne glæde sig over et solidt forspring til konkurrenter som formstærke Jay Vine. Bedste dansker blev føromtalte Jakob Fuglsang, der kørte i mål som nummer 49.

På anden etape venter 17 kilometers holdtidskørsel, før det første store bjergslag i Emiraterne står onsdag, hvor rytterne skal tackle en afslutningsstigning på 19 kilometer med 5,6 procents stigning i snit, når der køres til målstregen på Jebel Jais.