Sådan gik det: FC Midtjylland er danske mestre efter gigantiske dramaer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sådan gik det: FC Midtjylland er danske mestre efter gigantiske dramaer

Opdateret
FC Midtjylland vandt søndag klubbens første danske mesterskab siden 2020.
FC Midtjylland vandt søndag klubbens første danske mesterskab siden 2020.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lørdag måtte OB på dramatisk vis vinke farvel til Superligaen for første gang i over 25 år. Søndag er det så guldkampen, der venter i mesterskabsspillet. Alle tre opgør sættes i gang samtidig denne søndag eftermiddag, men det er naturligvis særligt opgørene i Brøndby og Herning, der er interessante, for det er her, at årets danske mesterhold skal findes.

Sådan gik det:

Brøndby havde skæbnen i egne hænder og kunne med en sejr sikre sig det danske mesterskab. Men AGF ville det anderledes, og Uwe Röslers tropper formåede at stikke en kæp i hjulet for de evige rivaler fra Vestegnen med en 3-2-sejr, der chokerede hele Brøndby Stadion. Grædefærdige Brøndby-spillere kunne efter slutfløjt konstatere, at de ikke havde formået at tage de tre point, der kunne sikre mesterskabet.

Patrick Mortensen gjorde søndag ondt på Brøndby IF, der jagtede det danske mesterskab.
Patrick Mortensen gjorde søndag ondt på Brøndby IF, der jagtede det danske mesterskab.Flashscore

I stedet kunne MCH Arena så eksplodere i eufori efter et vanvittigt drama mod Silkeborg. Her kom Kent Nielsens tropper nemlig foran med 2-0, men et sandt vanvidscomeback, med tre lynhurtige scoringer, sendte FC Midtjylland på sejrskurs, før silkeborgenserne fik udlignet og på ny bragte spænding ind i mesterskabskampen. Men et enkelt point var altså nok for Thomas Thomasbergs mandskab, der med en 3-3-remis har sikret sig klubbens fjerde danske mesterskab.

Franculinos store individuelle kvalitet blev som så ofte før vigtigt for FC Midtjylland i søndagens afgørende kamp mod Silkeborg IF.
Franculinos store individuelle kvalitet blev som så ofte før vigtigt for FC Midtjylland i søndagens afgørende kamp mod Silkeborg IF.Flashscore

Samtidig formåede FC København i Parken at skaffe et sæt bronzemedaljer hjem efter at have spillet 1-1 med FC Nordsjælland. Dermed skal FCK møde Randers FC, vinderne af kvalifikationsspillet, i kampen om at spille europæiske kvalifikationskampe i næste sæson.

Kl. 19:03 - En grådkvalt Jonas Lössl sætter ord på mesterskabet ved blandt andet at sende en hilsen til indskiftede Aral Simsir, der ifølge målmanden ændrede kampen for midtjyderne. I det hele taget var der dog tale om en holdindsats.

"Vi har bare så mange, der har så meget hjerte. Det er helt vildt!" 

Kl. 19:00 - SLUTFLØJT I HERNING! FC MIDTJYLLAND ER DANSKE MESTRE! Opgøret ender 3-3 og med Brøndbys nederlag er det altså Thomas Thomasbergs midtjyder, der tager guldet. Det er klubbens fjerde mesterskabet i løbet af de seneste 10 år.

Også i Parken er der fløjtet af. Her ender det også i remis, og dermed holder FCK fast i tredjepladse, bronzemedaljerne og ikke mindst muligheden for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Kl. 18:57 - SLUTFLØJT I BRØNDBY! AGF VINDER 3-2! Dermed skal Brøndby håbe, at Silkeborg får skovlen under FC Midtjylland i Herning!

Kl. 18:56 - Centimeter fra en Brøndby-udligning! Igen er det Rasmus Lauritsen, målscoreren til 1-0, der blander sig på et højt indlæg og bolden er et mulehår fra at snige sig ind!

Kl. 18:54 - I Brøndby forsvarer de århusianske gæster på det nærmeste med livet som indsats. Brøndby får flere chancer for at sende bolden mod mål, men særligt Felix Bejimo spiller en stor kamp i forsvaret og kommer igen og igen i vejen for de jagtende Brøndby-spillere.

Kl. 18:50 - MÅL TIL FC NORDSJÆLLAND! Udlignet i Parken! Det er indskiftede Conrad Harder der kommer først på en bold, som FCK simpelthen ikke får clearet fra eget felt. Med en enkelt scoring mere stjæler Johannes Hoff Thorups mandskab altså bronzemedaljerne og en chance for at spille europæisk. 

Conrad Harder har med en scoring genåbnet kampen om bronzemedaljerne.
Conrad Harder har med en scoring genåbnet kampen om bronzemedaljerne.Claus Bech/Ritzau Scanpix

Kl. 18:48 - Jesper Hansen giver måske sin forhenværende arbejdsgiver en hjælpende hånd på Brøndby Stadion. Målmanden disker op med en vigtig handske efter et stærkt gennembrud i hjemmeholdets venstreside af Yuito Suzuki.

Kl. 18:44 - MÅL TIL SILKEBORG! Vanviddet vil ingen ende tage. I Herning er der udlignet! På et frispark kører Kent Nielsens tropper en fræk kombination, der giver Callum McCowatt chancen for at sparke relativt ugeneret fra kanten af feltet, og den newzealandske angriber sparker bolden ind. Nu kan en udligning være nok for Brøndby. 

Kl. 18:39 - MÅL TIL AGF! Patrick Mortensen gør det onde ved Brøndby. Jacob Andersen, der har fået et stort gennembrud i denne sæson, driver gæk med kroatiske Marko Divković og finder Patrick Mortensen helt fri i feltet, og den erfarne angriber kan nemt sende bolden ind bag Patrick Pentz. 3-2 til AGF, det dufter for alvor af guld i Herning.

Kl. 18:37 - Mens Rasmus Falk sendes på banen i Parken, så vinker Peter Ankersen farvel til Sektion 12 og resten af stadion. Den 33-årige forhenværende landsholdsspiller forlader nemlig FCK efter denne sæson, og med udskiftningen er tiden som FCK-spiller altså slut for Ankersen, der først ankom til FCK i 2015 på en lejeaftale fra Red Bull Salzburg, før det fra 2016 til 2019 blev til et permanent ophold, der i 2020 blev genoptaget efter en enkelt sæson i italienske Genoa.

Kl. 18:35 - Orri Steinn Oskarsson er tæt på at bringe FCK foran med 2-0 efter en fornem dribletur, der ender med, at den islandske teenager sender bolden tæt over Andreas Hansens nordsjællandske mål.

Orri Steinn Oskarsson scorede tidligere på foråret et strålende hattrick mod AGF.
Orri Steinn Oskarsson scorede tidligere på foråret et strålende hattrick mod AGF.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kl. 18:30 - Jesper Sørensen har behov for en saltvandsindsprøjtning, og den kommer i form af holdets store hollandskfødte surinamske landsholdsspiller Sean Klaiber, der erstatter Sebastian Sebulonsen, der ellers har været fremragende spillende i de seneste minutter. Også Mathias Kvistgaarden sendes på banen, mens Daniel Wass pilles ud.

Kl. 18:25 - MÅL TIL BRØNDBY! Det vanvittige drama fortsætter! AGF insisterer på at bygge spillet op fra bageste mand efter et målspark, og en fejlaflevering opsnappes af en vågen Sebastian Sebulonsen, der fremragende knalder bolden ind bag Jesper Hansen. Håbet lever endnu i Brøndby, 2-2.

Kl. 18:24 - I Parken har Ibrahim Osman gang i en kamp, som han formentlig gerne vil glemme hurtigst muligt. Tæt under mål får den 19-årige ghaneser en stor chance for at score, men teenageren ender med at sende bolden langt over mål. 

Kl. 18:21 - MÅL TIL AGF! Av, av, av, Brøndby. Nok en omstilling bliver farlig for AGF, og et indlæg fra Felix Bejimo ender med en århusiansk scoring. I første omgang er det naturligvis Patrick Mortensen, der får hovedet på bolden, og Patrick Pentz kan kun halvklare hovedstødet, hvorefter Tobias Bech følger op og gør det til 2-1 for århusianerne. 

Kl. 18:14 - MÅL TIL FC MIDTJYLLAND! Helt ufattelige scener i Herning. På syv minutter har Thomas Thomasbergs tropper vendt det hele på hovedet. Indskiftede Aral Simsir scorer et strålende mål fra kantet af feltet med en velplaceret inderside i rigtig Toni Kroos-stil. 3-2 til midtjyderne - og nu er guldet altså på vej mod Herning!

Cho Gue-Sung og Co. har kurs mod guldet.
Cho Gue-Sung og Co. har kurs mod guldet.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kl. 18:10 - MÅL TIL FC MIDTJYLLAND! Så hurtigt kan det altså gå! 2-2 i Herning! Skarpheden manglede i første halvleg, men den har Thomasbergs tropper altså fundet i omklædningsrummet i løbet af pausen. Cho Gue-Sung sender flot Ola Brynhildsen i dybden, og så bliver bolden ellers hakket i nettet. Mesterskabskampen lever i bedste velgående.

Kl. 18:09 - MÅL TIL FC MIDTJYLLAND! Ikke engang et minut af anden halvleg skulle Midtjylland bruge på at reducere. Det er formstærke Franculino, der får sendt bolden ind bag Nicolai Larsen.

Kl. 18:07 - AGF er et hold, der er farlige på dødbolde, og måske har netop det vejet tungt i den beslutning, Jesper Sørensen i pausen har truffet om at indskifte Ohi Omoijuanfo i stedet for Filip Bundgaard.

Kl. 17:56 - Første halvleg i de tre opgør har budt på hele fem scoringer, to af dem selvmål, samt masser af drama med VAR i aktion på både Brøndby Stadion og MCH Arena. 

I Brøndby både startede og sluttede gæsterne fra Aarhus bedst, mens hjemmeholdet i midten af halvlegen havde en god periode, der altså udløste 1-0-scoringen af Rasmus Lauritsen, der senere endte med også at score selvmål. 

AGF har overraskende haft overtaget på boldbesiddelsen i Brøndby.
AGF har overraskende haft overtaget på boldbesiddelsen i Brøndby.Flashscore

På Heden har FC Midtjylland domineret kampen målt på chancer, men hjemmeholdet har ikke været i nærheden af at omsætte disse chancer til scoringer. Omvendt skulle gæsterne kun bruge et Tonni Adamsen-drøn fra distancen og en omstilling på at bringe sig foran 2-0, og Kent Nielsens tropper fortsætter med at true på kontrachancerne. 

Thomas Thomasberg vil undre sig over, hvordan pausestillingen i Herning kan være 2-0 til gæsterne fra Silkeborg.
Thomas Thomasberg vil undre sig over, hvordan pausestillingen i Herning kan være 2-0 til gæsterne fra Silkeborg.Flashscore

Sidst har spillet i Parken bølget frem og tilbage med gode periode for både FC København og FC Nordsjælland. Hjemmeholdet har dog haft de klart største chancer, og tilbagevendte Viktor Claesson sørgede med sin pandebrask for 1-0-scoringen.

Johannes Hoff Thorups nordsjællandske tropper har haft bolden klart mest, men har genereret meget få scoringschancer.
Johannes Hoff Thorups nordsjællandske tropper har haft bolden klart mest, men har genereret meget få scoringschancer.Flashscore

Med stillingerne ligger guldet altså fortsat til at gå til Brøndby, selvom Jesper Sørensens tropper altså har kurs mod pointtab. FC Midtjylland har således brug for at vende det truende nederlag til en sejr, hvis de vil kunne udfordre Brøndby.

Kl. 17:51 - Der er fløjtet til pause i alle tre opgør med følgende stillinger:

Brøndby IF 1-1 AGF.

FC Midtjylland 0-2 Silkeborg IF.

FC København 1-0 FC Nordsjælland.

Kl. 17:47 - Tidligere blev Nicolai Poulsen beskrevet som ostemadssamler af denne journalist, og denne søndag skulle da heller ikke være nogen undtagelse for midtbanekrigeren. På en dødbold havner Poulsen i karambolage med en Brøndby-spiller, og Morten Krogh bliver kaldt til skærmen for at tjekke for eventuelt rødt kort til Poulsen, der dog slippet med, ja, en ostemad, et gult kort. 

Kl. 17:45 - AGF presser hjemmeholdet hårdt på Brøndby Stadion. Efter en dødbold havner bolden hos Tobias Bech, der trykker til kuglen fra distancen og tvinger Patrick Pentz ud i en kæmpestor redning for at forhindre en århusiansk føring. Vigtigt, vigtigt indreb af østrigeren.

Kl. 17:41 - MÅL TIL AGF! Der er udlignet i Brøndby! En omstilling byder sig pludselig til for århusianerne, hvor Mikael Anderson demonstrerer sin store fart. Islændingens indlæg forsøges clearet af målscorer Rasmus Lauritsen, men i stedet rammer midterforsvaren altså bolden uheldigt og sender den i eget net. 1-1.

Rasmus Lauritsen har formået at score i både modstandernes net og eget net i søndagens kamp mod AGF.
Rasmus Lauritsen har formået at score i både modstandernes net og eget net i søndagens kamp mod AGF.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 17:39 - VAR har været i spil i Herning, hvor FC Midtjylland appellerede for et straffespark for hånd på bolden. Dommer Sandi Putros kaldes dog ikke engang til skærmen, og Kent Nielsens tropper slipper derfor for at stå overfor et straffespark.

Kl. 17:37 - MÅL TIL FCK! Hjemmeholdet får lagt et tungt, tungt pres på de nordsjællandske gæster, og efter lidt klumpspil havner bolden hos Peter Ankersen, der slår et knivskarpt indlæg fra højrekanten direkte ind i panden på anfører Viktor Claesson, der ikke fejler. Bronzemedaljerne har således kurs mod Parken.

Kl. 17:36 - Tidligere søndag blev Andreas Schjelderup kåret som årets unge spiller i Superligaen, og i Parken forsøger nordmanden da også igen og igen at bryde gennem FCK-forsvaret, indtil videre dog uden det helt store held overfor en kompakt københavnsk baglinje.

Kl. 17:32 - Filip Bundgaard brænder en kæmpechance, da han forsøger at dirigere et fladt men hårdt indlæg, der muligvis var et skud, fra Josip Radosevic mod mål, men bolden stryger over både Jesper Hansen, netmaskerne og overliggeren.

I Parken bliver der i øjeblikket spillet hårdt med flere sene hilsener spillerne imellem, senest med Denis Vavro involveret. 

Kl. 17:28 - MÅL TIL SILKEBORG! Katastrofen fortsætter på Heden. Oliver Sørensen ender med at sende bolden i eget net efter en omstilling, hvor et farligt indlæg mod Stefán Teitur Thórdarson, som Sørensen er nødt til at forsøge at blokere. 2-0 til Silkeborg på ganske chokerende vis, og det ser enormt svært ud for Midtjyderne nu.

Thomas Thomasbergs tropper har fået en forfærdelig start på sidste spillerunde.
Thomas Thomasbergs tropper har fået en forfærdelig start på sidste spillerunde.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kl. 17:24 - Jeppe Tverskov har spillet en storartet sæson i FC Nordsjælland, men i Parken er midtbanespilleren lige ved at servere en scoring på et bronzefad til hjemmeholdet Elias Achouri med et farligt boldtab lige foran eget felt. FCK-profilens afslutning blokeres dog, og Hoff Thorup slipper med skrækken.

Kl. 17:17 - MÅL TIL BRØNDBY! Efter at være sluppet med skrækken i flere omgange, slår Brøndby til på en dødbold. Daniel Wass server et perfekt frispark ind fra banens højre side, og her stiger Rasmus Lauritsen fænomenalt til vejrs og header hjemmeholdet foran. Det dufter for alvor af guld på Vestegnen. 

Rasmus Lauritsen har bragt Brøndby på sejrs- og guldkurs.
Rasmus Lauritsen har bragt Brøndby på sejrs- og guldkurs.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 17:16 - I Parken opretholdes traditionen. Det regner ned med badedyr og -bolde, men samtidig kastes der også med arbejdshandsker fra Sektion 12 bag Kamil Grabaras mål. Samtidig fremvises et banner, hvorpå der opfordres til at trække i arbejdshandskerne.

Kl. 17:14 - MÅL TIL SILKEBORG! Chok i Herning! Efter at have lagt et tungt pres på Silkeborg, kommer Kent Nielsens tropper pludselig frem på banen, og fra distancen trykker Tonni Adamsen bolden ind fra distancen med et strålende langskud mod nærmeste hjørne, som Jonas Lössl ikke har chancen for at redde. Mesterskabet har kurs mod Brøndby.

Tonni Adamsen har været skarp i de seneste to sæsoner.
Tonni Adamsen har været skarp i de seneste to sæsoner.Flashscore

Kl. 17:12 - I Brøndby er det endnu engang tæt på at gå galt for hjemmeholdet. AGF bryder igennem i højresiden, hvor Gift Links fornemt udfordrer og sender en farlig flad bold ind i feltet, der dog bliver clearet og havner for fødderne af ostemadssamler Nicolai Poulsen, der er lige ved at score et ekstremt sjældent mål, men heldigvis for Brøndby er Patrick Pentz skarp. 

Kl. 17:10 - I Parken er det hjemmeholdet, der er kommet bedst fra start. Jacob Neestrups mandskab har umiddelbart taget styringen på opgøret, og efter et clearet hjørnespark forsøger Peter Ankersen sig med et spark fra distancen.

Kl. 17:04 - Brøndby er tæt på at få en mareridtsstart. AGF starter med et flot angreb, og Mikael Anderson sender bolden på overliggeren.

Kl. 17:02 - Alle tre opgør er sparket i gang. I Herning er der dog allerede spilstop, da en tyk røg har lagt sig over banen efter brug af pyroteknik.

Kl. 16:59 - "Det skal være offensivt, det skal være med et hårdt presspil, og det skal gerne være angribende mod Silkeborgs mål." Så simpelt kan Thomas Thomasberg forud for kampen beskrive FC Midtjyllands ønskede udtryk.

Kl. 16:54 - Også i Herning har der været højt humør og stærkt fremmøde forud for søndagens opgør mod Silkeborg. 

Kl. 16:43 - 'Never change a winning team.' Den har Brøndby-chef Jesper Sørensen antaliget hørt før, og der er da heller ikke nogen ændringer i Brøndbys startopstilling denne søndag, hvor præcis de samme 11 er fra start, som de var tilfældet i 2-0-sejren over Silkeborg i seneste spillerunde. Dermed tager Sean Klaiber plads på bænken, selvom profilen altså er blevet klar, sammen med blandt andre Mathias Kvistgaarden og Ohi Omoijuanfo.

Omvendt har Uwe Rösler fundet plads til Jesper Hansen i gæsternes startopstilling, hvorfor lejesvend Bailey Peacock-Farrell altså muligvis har spillet sin sidste kamp i AGF-trøjen. 

Sådan stiller Brøndby og AGF op til søndagens dyst.
Sådan stiller Brøndby og AGF op til søndagens dyst.Flashscore

I Herning er der ligeledes vagtskifte på målmandsposten. Jonas Lössl er efter en mindre skade nemlig klar igen, og derfor erstatter den erfarne profil Martin Fraisl i Thomas Thomasbergs mål. Til gengæld må midtjyderne altså undvære en skadet Dario Osorio, mens de to karantæneramte mod FC Nordsjælland i seneste runde, Henrik Dalsgaard og Cho Gue-Sung, begge er tilbage fra start.

Kent Nielsen har foretaget en enkelt ændring i Silkeborgs startellever, hvor Alexander Lind er tilbage fra start i stedet for Callum McCowatt.

FC Midtjylland har med Jonas Lössl og Henrik Dalsgaards tilbagevenden masser af erfaring i de bageste geledder.
FC Midtjylland har med Jonas Lössl og Henrik Dalsgaards tilbagevenden masser af erfaring i de bageste geledder.Flashscore

Aflslutningsvis er der i Parken foretaget et par ændringer i hjemmeholdets startopstilling i forhold til seneste kamp. Viktor Claesson er således med fra start, mens også Denis Vavro igen er at finde blandt de startende. Til gengæld er Rasmus Falk altså bænket fra første fløjt.

Hos gæsterne er Martin Frese karantæneramt, og i stedet har Johannes Hoff Thorup altså sendt svenske Daniel Svensson på FC Nordsjællands venstreback.

Rasmus Falk må i første omgang se til fra bænken, når FC København skal forsøge at sikre sig bronzemedaljerne.
Rasmus Falk må i første omgang se til fra bænken, når FC København skal forsøge at sikre sig bronzemedaljerne.Flashscore

Kl. 16:33 - Forud for opgøret i Brøndby demonstrerede klubben, at den er blandt landets allermest populære med en imponerende fanmarch allerede en håndfuld timer før kampstart.

Mange benyttede også lejligheden til at se klubbens kvindehold spille. Således var Bane 2 på klubbens anlæg stopfyldt med blågule tilhængere, der kunne se Brøndbys kvinder besejre AGF's ditto med 4-0.

Brøndbys kvindehold viste søndag vejen for herrerne, da de besejrede AGF med 4-0.
Brøndbys kvindehold viste søndag vejen for herrerne, da de besejrede AGF med 4-0.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kl. 16:25 - Velkommen til nok en stor dansk fodbolddag. Flashscore følger alle tre opgør i mesterskabsspillet nøje og samler de vigtigste opdateringer lige her. Mens det lørdag var nedrykningen, der skulle afgøres, er det søndag mesterskabet, der skal spilles om. 

Brøndby IF har skæbnen i egen hånd, for med en nuværende pointlighed men langt bedre målscore end FC Midtjylland, kan Jesper Sørensens tropper med en sejr over Uwe Röslers gæstende AGF alt andet lige forvente at blive danske mestre, medmindre Thomas Thomasbergs midtjyder går fuldkommen målamok mod Silkeborg IF.

Også i dagens tredje kamp er der noget på spil, for her skal bronzemedaljerne nemlig fordeles, når FC København i Parken får besøg af FC Nordsjælland. Hjemmeholdet skal ganske enkelt bare undgå at tabe for at sikre sig den tredjeplads, der samtidig er adgangsgivende til den europæisk playoffkamp, hvor Randers FC venter, efter Rasmus Bertelsens mandskab lørdag snuppede førsteplads i kvalifikationsspillet. 

Sådan er stillingen i mesterskabsspillet forud for sidste spillerunde.
Sådan er stillingen i mesterskabsspillet forud for sidste spillerunde.Flashscore

Foruden at følge kampene på denne tracker, kan kampene i Herning, Brøndby og København naturligvis også følges live på Flashscore.