FC Midtjylland lægger pres på Brøndby med triumf i Aarhus

FC Midtjylland lægger pres på Brøndby med triumf i AarhusHenning Bagger/Ritzau Scanpix
En solid og kontrolleret indsats sørgede for en snæver 1-0-sejr til FC Midtjylland over AGF søndag aften i Superligaens mesterskabsspil.

FCM fik bragt opgøret over på egne styrker, i det der blev en fysisk og til tider taktisk præget kamp.

Omvendt leverede AGF i lange perioder et tandløst udtryk og skabte stort set intet inden de absolut sidste minutter mod et bundsolidt og velorganiseret FCM-forsvar.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

De tre point gør, at FCM er på førstepladsen i Superligaen med 51 point. Det er et mere end Brøndby, der nu er tvunget til sejr over Silkeborg mandag for at tilbageerobre førerpositionen.

AGF er på femtepladsen med 37 point og har seks point op til FC Nordsjælland på fjerdepladsen efter nordsjællændernes søndagssejr på 2-1 over FC København.

Gæsterne fra det midtjyske kom i front efter 20 minutter fra ellevemeterpletten. Et straffespark blev begået på angriberen Cho Gue-sung, og hans chilenske holdkammerat Darío Osorio omsatte det sikkert til en 1-0-føring.

Efter målet virkede AGF lettere rystet, og det var FCM, der pressede på ned mod det aarhusianske forsvar. Specielt havde AGF svært ved at håndtere faretruende bolde i dybden til frontmændene Franculino og Gue-Sung Cho.

AGF havde også sine udfordringer efter pausen. Efter en times tid forsøgte værterne at bringe ny energi ind blandt andet med indskiftningen af offensivspilleren Tobias Bech i håbet om en udligning.

Hjemmeholdet fik skabt en smule pres mod midtjyderne ved at tilspille sig mange dødbolde. Boldene blev pumpet ind i FCM-feltet til duelspil, men det gæstende tophold fik konstant afværget.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Jagten på et enkelt point til AGF blev også gjort sværere med små ti minutter igen. Her fik AGF-forsvarsspilleren Tobias Anker direkte rødt kort for at have hånd på bolden og afværge en chance til FCM.

Flere mål faldt der ikke på Ceres Park, og midtjyderne snuppede de tre point til topstriden.