Skjelmose kunne ikke følge skarp fransk duo: Sluttede alligevel med topplacering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skjelmose kunne ikke følge skarp fransk duo: Sluttede alligevel med topplacering

Lørdag kunne Julian Alaphilippe tilføje endnu et løb til sin liste over sejre, da han slog David Gaudu på stregen i Faun-Ardèche.
Lørdag kunne Julian Alaphilippe tilføje endnu et løb til sin liste over sejre, da han slog David Gaudu på stregen i Faun-Ardèche. Profimedia
I lørdagens Faun-Ardèche blev det ikke til nogen dansk sejr, men ikke desto mindre fik Mattias Skjelmose kørt en topplacering hjem bag David Gaudu og Julian Alaphilippe, der var dagens suverænt stærkeste duo. Sidstnævnte endte med at tage sejre med en veltimet spurt.

Julian Alaphilippe har for vane at køre topresultater ind i de fleste af de løb, han stiller op i. Og som franskmand skulle man forestille sig, at han på et eller andet tidspunkt har oplevet at vinde, de mindre franske endagsløb, han stiller op i.

Men Faun-Ardèche har faktisk været undtagelsen for den dobbelte verdensmester, der efter VM i både 2020 og 2021 kunne iklæde sig regnbuestriberne. For selv om den efterhånden 30-årige superstjerne før lørdagens udgave havde været til start i Faun-Ardèche fire gange, havde han aldrig før skaffet bedre end en plads som nummer 25.

Det fik Alaphilippe lavet om på i lørdagens løb, der var udgave nummer 23 af endagsløbet i det sydøstlige Frankrig. Her tog Alaphilippe nemlig sejren.  

Selvom der også var danskere blandt løbets forhåndsfavoritter, så blev det nemlig en kamp mellem to franskmænd.

For på den seks kilometer lange stigning, Saint Romain de Lerps, angreb Julian Alaphilippe den til stadighed mindre gruppe af favoritter, og det var kun Groupama-FDJ’s David Gaudu, der kunne følge Soudal-Quick Steps kaptajn.

De to fik skabt sig et solidt forspring, som aldrig var i nærheden af at blive lukket, og på løbets afsluttende stigning, Val d’Enfer, forsøgte de sig begge med et par hug, men da flamme rouge blev passeret, sad de to landsmænd stadig sammen.

I spurten var det ikke overraskende Alaphilippe der var hurtigst, selvom Gaudu fik holdt fin snor i Alaphilippe, men på ingen måde kunne gå forbi den rutinerede franskmand.

Bagved var Trek-Segafredos Mattias Skjelmose eneste dansker tilbage blandt favoritterne, hvor altså blandt andet Mikkel Frølich Honoré og Andreas Kron måtte strække gevær. Skjelmose fik på løbets afsluttende kilometer distanceret resten af forfølgerne sammen med Victor Lafay, og danskeren var suverænt hurtigst i spurten.

Dermed endte Skjelmose med en fin tredjeplads i løbet, der er en del af ProSeries, cykelsportens næstbedste niveau. For Alaphilippes vedkommende var der tale om et skarpt hjørne, for den 30-årige franskmand rundede med sin førsteplads sejr nummer 40 i sin professionelle karriere.