Kevin Magnussen skal starte næstsidst efter skidt kvalifikation

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kevin Magnussen skal starte næstsidst efter skidt kvalifikation
Lørdag var ikke den bedste dag i bilen for Kevin Magnussen.
Lørdag var ikke den bedste dag i bilen for Kevin Magnussen.
FERENC ISZA/AFP
Det blev en kvalifikation til glemmebogen for Kevin Magnussen, da den danske Haas-kører lørdag eftermiddag dystede mod 19 andre kørere i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix på Hungaroring i Budapest.

Til gengæld blev dagen en kæmpe optur for den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes), som til allersidst snuppede sin første pole position i år med snæver margin ned til den regerende verdensmester, Max Verstappen (Red Bull).

Kevin Magnussen sluttede første kvalifikationsrunde, Q1, som næstsidst af alle kørere, og han indleder dermed grandprixet som nummer 19.

For at drysse salt i danskerens sår fik teamkammeraten Nico Hülkenberg på sin sidste runde kørt sig helt op på en niendeplads, og han fortsatte dermed til anden kvalifikationsrunde, Q2.

Her blev tyskeren nummer syv og kom videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3, hvor han sluttede som nummer ti og sidst.

30-årige Kevin Magnussen, som tidligere i denne uge kunne fortælle, at han var blevet far for anden gang, har haft en svær sæson, hvor han kun har scoret to point i de foreløbig ti grandprixer, der er blevet afholdt.

Kevin Magnussen er dermed nummer 18 i VM-stillingen, hvor teamkammerat Hülkenberg ligger nummer 14 med ni point.

George Russell fra Mercedes-teamet røg overraskende ud i Q1, da han sluttede som nummer 18 og dermed også blev elimineret.

Briten ligger nummer seks i den samlede VM-stilling, som toppes suverænt af Max Verstappen.

Hollænderen så da også ud til at have snuppet sæsonens ottende pole position, men på sidste runde i Q3 blev han overtrumfet af Lewis Hamilton, som dermed gav Mercedes-teamet noget at smile over.

Briten var blot tre tusindedele af et sekund hurtigere end Max Verstappen, og dermed starter Lewis Hamilton forrest i et grandprix for første gang siden 2021.

Det er hans 104. pole position i karrieren, hvilket er rekord.

Comeback-køreren Daniel Ricciardo, der har afløst Nyck de Vries hos AlphaTauri-teamet, røg ud i anden kvalifikationsrunde og indleder grandprixet fra en startplads som nummer 13.

Den 34-årige australier stoppede hos McLaren efter seneste sæson og har i denne sæson hidtil fungeret som reservekører hos Red Bull.