Tre pladser ned: Kevin Magnussens tyske holdkammerat straffes efter forvirring

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Tre pladser ned: Kevin Magnussens tyske holdkammerat straffes efter forvirring
Nico Hükenberg starter ikke alligevel som toer i Canada.
Nico Hükenberg starter ikke alligevel som toer i Canada.
Alex Bierens de Haan/Getty Images North America/Getty Images
Kevin Magnussens holdkammerat i Haas, Nico Hülkenberg, tildeles en straf på tre placeringer for at bryde reglerne om at køre under et rødt flag.

Det oplyser Formel 1 i en udtalelse natten til søndag dansk tid.

Tyskeren overraskede lørdag med en andenplads i kvalifikationen i Canada, men han blev gevaldigt hjulpet af, at tredje og sidste kvalifikationsrunde, Q3, blev tidligt afbrudt på grund af et uheld.

Det viste sig dog også senere, at han ulovligt havde udnyttet et rødt flag.

Derfor rykkes han væk fra pladsen mellem Red Bulls Max Verstappen i pole position og Aston Martins Fernando Alonso ned til en femteplads.

Nico Hülkenberg viger dermed pladsen for Fernando Alonso, Lewis Hamilton og George Russell.

"Reglerne er meget klare, og mens der intet spørgsmål er, om køreren har ageret farligt eller kørt usikkert, så var det et brud, og derfor skal en straf tildeles," lyder det fra Formel 1 i udtalelsen.

Formel 1 forklarer yderligere, at en kører normalt i sådanne tilfælde vil blive tildelt en straf på ti placeringer.

Men Nico Hülkenbergs forklaring om, at han blandt andet blev forvirret af et signal i sit headset, anses som en formildende omstændighed.

Selv blev Kevin Magnussen nummer 14 kvalifikationen, der var præget af intens regn, hvilket også påvirkede hans tyske holdkammerat.

"Det er udfordrende, det er svært her ... Mange af afkørslerne kommer ret hurtigt i betragtning af, at det allerede er vådt, og så har man alle disse betonmure rundt om, så det har ikke været nemt, men jeg har nydt det," siger Nico Hülkenberg til Formel 1's hjemmeside.