Tyskland er på tærsklen til hockey-historie mod spillets opfinder fra Canada

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Tyskland er på tærsklen til hockey-historie mod spillets opfinder fra Canada
Adam Fantillis drømmemål var medvirkende til Canadas finaledeltagelse
Adam Fantillis drømmemål var medvirkende til Canadas finaledeltagelse
Profimedia
Der var ikke mange, der havde forudset at Tyskland skulle stå i en finale søndag aften. En homogen trup, fysik og en smule held har dog bragt tyskerne derhen. For Canada er det bare “endnu en” i rækken af mange finaler.

Canadas vej til finalen

Canadas trup er, som det ofte ses, en samling spillere fra nær og fjern som er samlet til lejligheden. VM er ikke så spændende i Nordamerika, og Canada har spillet sig i form i løbet af turneringen. Ganske som de plejer. For Canada handler det om at finde relationer på isen i gruppespillet. Så længe man kvalificerer sig til kvartfinalen, er seedningen ikke vigtig for Canada.

Et vaklende gruppespil, blandt andet med nederlag til Norge, bragte Canada videre til en kvartfinale mod Finland. Dem viftede canadierne til side og trods modvind tog Canada også livet af de andre værter i semifinalen.

Tysklands vej til finalen

Tre kampe mod de bedste i gruppen medførte smalle nederlag. Så kom kampen mod Danmark og siden har Tyskland ikke set sig tilbage.

En kæmpe sensation mod Schweiz i kvartfinalen gav genlyd i hockeykredse. Schweiz fik aldrig rejst sig efter to tyske scoringer på under et minut i slutningen af anden periode. I semifinalen fik tyskerne en mareridtsstart mod USA, men de fik knoklet sig tilbage og vandt efter overtid.

Dagens match-up

Det er to fysiske mandskaber, der skal op mod hinanden. Begge mandskaber læner sig op af yderst kompetent målmandsspil. Canadas Samuel Montembeault er slutrundens tredjebedste keeper målt på redningsprocent. Mathias Niederberger i den anden ende kan ikke fremvise en flot redningsprocent, men har en evne til at finde alternative måder at holde pucken ude på.

Seneste fem møder
Flashscore

Tysklands chance kan ligge i powerplay, hvor tyskerne er mærkbart bedre end Canada. Sammenholdt med, at Canada er et af de hold der modtager flest udvisninger, så åbner det for muligheder.

Canada skal holde et vågent øje med JJ Peterka, der har lavet 11 points, hvor topscorer hos Canada, er backen MacKenzie Weegar.

Det siger canadierne

Adam Fantilli til TSN
Profimedia

"Jeg ville elske at tage herfra med en guldmedalje. At kunne spille for mit land på denne scene for første gang som 34-årig, er noget helt specielt. Vi kom for at vinde guld og nar vi givet os selv chancen", siger Milan Lucic til den canadiske TV-station TSN

Det siger tyskerne

“Spil vores spil på samme måde, som vi har gjort hele turneringen. V har i alle vores kampe vist, at vi kan vinde dem allesammen og at vi kan slå alle modstandere. Canada skal stå tidligt op. Vi er klar!”, siger Samuel Soramies til IIHFs medier, om hvordan finalen skal spilles.

Harold Kreis til SID
Profimedia