Oliver Bjorkstrand scorer forgæves i Seattles exit fra NHL-slutspil

Oliver Bjorkstrand scorede, men det var ikke nok til at gå videre.
Oliver Bjorkstrand scorede, men det var ikke nok til at gå videre.RICHARD RODRIGUEZ/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Danske Oliver Bjorkstrand lavede et mål for Seattle Kraken i kampens døende minutter, men kunne ikke forhindre nederlaget, som sender Dallas Star videre til Conference Finals i slutspillet af Nordamerikas bedste ishockeyliga, NHL.

Der var lagt op til spænding i opgøret mellem Seattle og Dallas, der efter seriens første seks kampe ikke kunne adskilles og måtte ud i det syvende opgør for at finde en vinder af NHL-slutspillets anden runde.

Dallas Stars havde hjemmebanefordel og kom da også stærkest ud i første periode, hvor holdet havde syv skud inden for rammen. Det lykkedes dog ikke at passere Seattles målmand, Philipp Grubauer, og holdene gik til første pause på 0-0.

I anden periode sad Dallas på det meste af spillet, og godt fire minutter inden anden pause fik hjemmebaneholdet vekslet dominansen på isen til et mål på en afslutning af Roope Hintz.

I tredje periode var det Wyatt Johnstons tur for Dallas, og han gjorde det til 2-0 for Dallas efter 12 minutter og 48 sekunder af perioden.

Oliver Bjorkstrand formåede at reducere i kampens sidste minut og give Seattle en snært af et håb om en plads i Conference Finals.

En aflevering fra Yanni Gourde gav Bjorkstrand chancen foran målet, og den 28-årige herningenser lagde køligt pucken i nettet.

Med kun seks sekunder tilbage af kampen skulle der dog et vaskeægte mirakel til for at sende kampen i overtid og holde håbet i live for vestkystholdet.

Miraklet indtraf da heller ikke for Bjorkstrand og Co., og da buzzeren lød, var det med 2-1 på måltavlen til Dallas Stars.

Dallas kunne dermed notere sig for sin fjerde sejr i anden runde af NHL-slutspillet, hvor det er det første hold til fire sejre, der rykker videre til næste runde, også kaldet Conference Finals.

Vinderne af de to Conference Finals går videre til finalen, som også kaldes Stanley Cup.

Dallas Stars skal op imod Vegas Golden Knights i den ene af de to semifinaler. I den anden skal Carolina Hurricanes, som har danske Frederik Andersen på mål, op imod Florida Panthers.