Med fynd og klem vandt Sverige på en flot styring over Tyskland

Sverige var på hælene, men kan skrive tre points på kontoen
Sverige var på hælene, men kan skrive tre points på kontoenProfimedia
Sverige havde fået nej fra flere NHL-profiler. Tre Kronor havde tidligere deres egen Nikolaj Ehlers-sag, da Elias Pettersons forsikringspræmie var mere end det svenske forbund ville betale. Omvendt havde tyskerne fået deres helt store stjerne, Moritz Seider, klar til kamp, i et opgør, der blev afviklet i Danmarks gruppe.

Tyskerne var i teten fra start i en meget jævnbyrdig første periode. Tyskerne har ikke vundet over Sverige til et VM siden 1992. Tyskerne er dog de senere år blevet et stærkt landshold og med flere NHL-stjerner.

Lars Johansson i det svenske mål havde mest at se til. Frederik Tiffels satte svenskeren på alvorligt prøver, da han med knæet rettede et slagskud af fra blå linje.

Tyskerne fik i slutningen af perioden opgørets første powerplay, uden de dog for alvor blev farlige.

Sverige havde mest spil, men tyskerne havde de største chancer og skudstatistikken hed 9-4 til tyskerne efter 20 minutter.

Statistik efter 20 minutter
Statistik efter 20 minutterFlashscore

Starten på anden periode adskilte sig ikke meget fra den første. Tyskerne fik et hurtigt powerplay og fik dermed sat tonen for perioden med god offensiv zonetid, uden dog at slå kapital af overtallet.

Kort efter var det svenskerne der fik deres første mulighed i numerisk overtal. Det var svenskerne ikke specielt skarpe i, trods den store chance til Andre Pettersson, der sendte en kanon af sted fra blå linje, som Mathias Niederberger fik afværget af to omgange.

Det var dog som om det ansporede de blågule til at tage greb om kampen. Dermed fortsatte svenskerne deres tendens med at starte lidt under par i VM-slutrunder.

En af tyskernes NHL-profiler, JJ Peterka, var millimeter fra at lave kampens første mål, omkring midtvejs i perioden. Igen var tyskerne i powerplay, men kun fortrinligt defensivt spil at Jacob Silfverberg fik raget kastanjerne ud af ilden for svenskerne.

Det var dog mere afvekslende i den midterste periode, hvor der også blev skruet en anelse op for tempoet.

Det lykkedes heller ikke nogen af holdene at score i de midterste 20 minutter, men svenskerne fik sluttet godt af og fik testet Niederberger flere gange mod slutningen.

Sverige startede 3. periode i powerplay og med det kom kampens første mål. I sidste sekund af overtallet sendte svenskernes Jonatan Berggren pucken mod mål. Afslutningen var på vej forbi rammen, men heldigvis for Sverige stod Oscar Lindberg foran Niederberger og fik elegant styret pucken ind bag den tyske keeper.

Med lidt over et minut tilbage fik Tyskland en stor chance på en omstilling. Moritz Seider var tæt ved at hamre pucken ind bag Johansson i svenskernes mål. Det ville ikke have været ufortjent, men det blev ved lige ved og næsten.

Lige efter trak tyskerne målmanden ud. Svenskerne havde held med at holde afslutningerne på ydersiden, så Johansson let kunne blokere.

Sverige slap med skrækken og notere sig en spinkel 1-0 sejr, over et tysk mandskab der bør være skuffede over ikke at få noget med fra opgøret.