Carolina Hurricanes booker billet til NHL-semifinale med dansker i målet

Frederik Andersens sæson er langt fra slut endnu.
Frederik Andersens sæson er langt fra slut endnu.JAYLYNN NASH/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
33-årige Frederik Andersen kan natten til fredag dansk tid godt begynde at gøre sig klar til Conference Finals, semifinalen i slutspillet af den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Herningenseren og hans hold, Carolina Hurricanes, tog nemlig deres fjerde sejr over New Jersey Devils i semifinaleserien, der spilles i bedst-ud-af-syv-format. Hurricanes vandt dermed serien 4-1.

Frederik Andersen kom fint igennem kampen med en redningsprocent på 93,1. Det er en lille smule over den gennemsnitlige redningsprocent på 93,0, der gør ham til den næstbedst præsterende af de tilbageværende målmænd i årets NHL-slutspil.

Kampen startede ellers ikke på bedste vis for Hurricanes, som i seriens femte kamp var på hjemmebane.

Dawson Mercer gav udebaneholdet føringen efter godt 15 minutter af kampens første periode.

Carolina Hurricanes kom dog friskt ud til kampens anden periode, og bare efter 50 sekunder udlignede finske Jesperi Kotkaniemi til 1-1.

Cirka seks minutter senere fik finnen dog et gult kort for roughing, og Devils' Timo Meier fik udnyttet det efterfølgende powerplay og gjorde det til 2-1 til gæsterne.

Statistik
StatistikFlashscore

Brent Burns udlignede for Carolina Hurricanes til 2-2, inden de to hold gik til pause og kom tilbage til en tredje periode, der ikke indeholdt et eneste mål.

Dermed måtte kampen i forlænget spilletid, som varede syv minutter og ni sekunder, inden Jesper Fast afgjorde kampen med et mål på et powerplay.

I Conference Finals skal Carolina Hurricanes op mod enten Toronto Maple Leafs eller Florida Panthers. Panthers fører i øjeblikket serien 3-1.

Også 28-årige Oliver Bjorkstrand, der ligeledes er fra Herning, var i aktion natten til fredag. Hans hold, Seattle Kraken, tabte 2-5 til Dallas Stars, som nu fører deres indbyrdes serie 3-2.