Høje energipriser til produktion af kunstig sne kan tvinge ski-arrangører til aflysninger

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Høje energipriser til produktion af kunstig sne kan tvinge ski-arrangører til aflysninger
Johannes Høsflot Klæbo og de andre norkse langrends-stjerne skal måske kigge langt efter kunstig sne i fremtiden
Johannes Høsflot Klæbo og de andre norkse langrends-stjerne skal måske kigge langt efter kunstig sne i fremtidenProfimedia
Det International Ski Forbund (FIS) har meddelt, at man grundet de høje energipriser ved produktion af kunstig sne tvinges til at flytte World Cup konkurrencerne i langrend i Milano den 21/22. januar til Livigno

FIS skriver i en pressemeddelelse, at bagrunden for flytningen til fjeld-landsbyen i Nord-Italien skyldes "den kritiske status på energi-priser", som gør det vanskeligt at producere den kunstsne, der skulles ud i storbyen, Milano. 

For ikke så lang tid siden fik energikrisen i Europa arrangørerne i den polske by Plock til at bytte den hvide sne ud med grønne plastikmåtter i forbindelse med World Cuppen i Skihop.  Det kommer dog sandsynligvis ikke til at blive fremtiden for langrendsløberne, men FIS kan blive udfordret i forhold til afviklingen af mange events grundet de stigende temperaturer og energipriser i Europa.

 

"Selvfølgelig sørger vi at have så få ændringer i det oprindelige kalenderprogram som muligt. Ikke desto mindre er vi opmærksomme på udfordringer, som arrangørerne står over for i disse dage med globale problemer, der påvirker deres arrangementer", siger Michal Lamplot, der er løsleder for World Cuppen i langrend.