Klæbo kunne ikke gøre rent bord: Blev presset af landsmand på benhård bjergetape

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Klæbo kunne ikke gøre rent bord: Blev presset af landsmand på benhård bjergetape
Johannes Høsflot Klæbo vandt både den gule førertrøje og den røde pointtrøje i sæsonens Tour de Ski.
Johannes Høsflot Klæbo vandt både den gule førertrøje og den røde pointtrøje i sæsonens Tour de Ski.Profimedia
Suveræne norske Johannes Høsflot Klæbo gik ind til syvende og sidste etape af Tour de Ski med en kæmpestor føring og med mulighed for at blive den første langrendsløber til at vinde samtlige etaper af Tour de Ski. Selvom Klæbo aldrig kom tæt på at smide den samlede føring, blev han presset af landsmanden Simen Hegstad Krüger.

Mens der hos kvinderne var ubehagelige billeder, da svenske Frida Karlsson kollapsede på målstregen ovenpå ti benhårde kilometers langrend på Tour de Skis syvende og afsluttende etape, så blev det knapt så dramatisk på herresiden.

Men også her blev den førende løber presset, for norske Johannes Høsflot Klæbo kunne slet ikke følge de hurtigste løbere op ad de stejle procenter på Alpe Cermis, der siden 2007 har lagt sne til den store klatrefinale i langrendens udgaven af Tour de France.

Klæbo havde ellers vundet samtlige af de indledende seks etaper, og derfor havde han da også et kæmpe forspring, som han heller ikke på noget tidspunkt fik problemer med at forsvare. Muligheden for at blive den første til at vinde alle syv etape af Tour de Ski blev dog misbrugt af Klæbo, der allerede før etapen var klar over, at det ville blive svært.

"I dag var løbet rigtig hårdt. Jeg ved, at Simen (Hegstad Krüger, red.) er rigtig stærk på den her bakke, og jeg var lidt bange for, at han ville køre for hurtigt for mig i dag," kommer det fra 26-årige Klæbo ifølge NRK.

Det blev lige netop Simen Hegstad Krüger, der tog sejren efter lidt mere end en halv times benhård klatring, og ganske få sekunder senere kom Krügers landsmand, Hans Christer Holund, i mål som nummer to. Franske Jules Lapierre tog sig af nederste trin på podiet.

Den samlede sejr tilfaldt dog ikke desto mindre Johannes Høsflot Klæbo, der kom i mål som nummer seks på Alpe Cermis. Mere skuffende var præstation fra den World Cup-førende nordmand Pål Golberg, der blot sluttede som nummer 18, over halvandet minut efter den vindende Krüger.

Med resultaterne sluttede netop Krüger som nummer to i det samlede klassement, mens Holund rundede et rent norsk podie af. Sæsonens samlede sejr i Tour de Ski var den tredje i karrieren for Klæbo, og dermed er nordmanden en enkelt samlet sejr fra at udligne schweiziske Dario Colognas rekord for flest Tour de Ski-sejre.

Først 21. januar er der igen World Cup-langrend på programmet, når der skal køres sprint i det nordlige Lombardiet, hvor Livigno er vært for sæsonens 12. afdeling af World Cuppen.