Messi rystet da politiet tæskede løs på fans i kaos på Maracana: "Kunne være endt i tragedie"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Messi rystet da politiet tæskede løs på fans i kaos på Maracana: "Kunne være endt i tragedie"
Volden eskalerede i Rio de Janeiro tirsdag aften (lokal tid).
Volden eskalerede i Rio de Janeiro tirsdag aften (lokal tid).AFP
Før starten på den prestigefyldte VM-kvalifikationskamp mod Brasilien var der sammenstød mellem politiet og mange fans på Maracana i Rio de Janeiro og Argentinas anfører Lionel Messi beskylder det brasilianske politi for brutalitet

Mens nationalsangene blev spillet, begyndte brasilianske og argentinske fans at slås på tribunerne. Det fik det tilstedeværende politi til at angribe tilhængerne med stave.

Situationen eskalerede voldsomt. Nogle argentinske fans rev sæderne op og kastede dem mod politiet, mens andre fans gik i panik og flygtede ind på banen. En argentiner blev liggende med ansigtet dækket af blod, før han blev båret ud af stadion på en båre.

Talrige videoer på de sociale medier viste den argentinske målmand Emiliano Martinez, der forsøgte at slå tilbage mod politiet. Hans eksempel blev fulgt af flere holdkammerater. Lionel Messi forsøgte også at berolige situationen.

Messi: "Det kunne være endt i en tragedie"

I et tv-interview talte Lionel Messi om, hvor"slem" situationen havde været. 

Messi forklarede, at pårørende til landsholdsspillere havde oplevet urolighederne på tæt hold:"Vi gik ind i omklædningsrummet, fordi det var den bedste måde at berolige situationen . Det kunne være endt i en tragedie. Man tænker på familierne, de mennesker, der er der, og som ikke ved, hvad der sker, og det bekymrede os mere end det faktum, at vi spillede en kamp, der var af sekundær betydning på det tidspunkt."

Lionel Messi var synligt chokeret over omfanget af optrapningen.
Lionel Messi var synligt chokeret over omfanget af optrapningen.AFP

Brasiliens kaptajn Marquinhos delte de samme bekymringer. "Vi var bekymrede for de familier, kvinder og børn, vi så gå i panik på tribunerne," sagde den 29-årige til de tilstedeværende journalister. "Vi på banen kunne næsten ikke forstå, hvad der foregik. Det var en meget skræmmende situation."

Kampen kom endelig i gang med en halv times forsinkelse, og Argentina vandt 1-0 takket være et mål af Nicolas Otamendi