Messi og Argentina forværrer brasiliansk krise efter uro på tribunen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Messi og Argentina forværrer brasiliansk krise efter uro på tribunen

Messi Argentina forværrer brasiliansk krise efter uro på tribunen
Messi Argentina forværrer brasiliansk krise efter uro på tribunenCARL DE SOUZA/AFP
Argentina forværrede natten til onsdag dansk tid det brasilianske landsholds spille- og resultatmæssige krise, da de forsvarende verdensmestre vandt 1-0 på udebane i kvalifikationen til VM i 2026.

Det var den argentinske midtstopper Nicolás Otamendi, som scorede kampens ene mål på et fremragende hovedstød efter et hjørnespark i det 63. minut.

Opgøret, der blev forsinket med omtrent en halv time på grund af uroligheder på tribunen, var relativt lige.

Generelt havde begge hold dog svært ved at komme til farlige chancer, hvorfor det blev en målfattig affære.

Efter 82 minutters spilletid fik Brasiliens Joelinton direkte rødt kort, efter at han skubbede argentinske Rodrigo De Paul i græsset.

Efter seks kampe i kvalifikationen befinder Brasilien sig på en sjetteplads med blot syv point. Landet har tabt tre kampe, vundet to og spillet en uafgjort.

Med det seneste resultat har Brasilien tabt tre kampe i træk efter nederlag mod Colombia og Uruguay i de foregående to kvalifikationskampe.

Efter at Uruguay midlertidigt havde taget førstepladsen tidligere på natten med en 3-0-sejr over Bolivia ved blandt andet to mål af Liverpool-angriberen Darwin Nunez, er Argentina igen førerholdet blandt de sydamerikanske lande.

Argentina har 15 point efter fem sejre og et nederlag - to flere point end Uruguay på andenpladsen.

Opgøret mellem Brasilien og Argentina, der blev spillet på Estádio do Maracanã i den brasilianske by Rio de Janeiro, skulle være gået i gang 01.30 dansk tid.

Den blev dog først fløjtet i gang omkring en halv time senere, efter at man på tv-billederne kunne se, hvad der tilsyneladende var sammenstød mellem sikkerhedsvagter og fans.

Begge landshold forsøgte at mindske spændingerne ved at nærme sig den pågældende tribune og appellere til, at urolighederne skulle stoppes.

Den normalt iltre argentinske målmand Emiliano Martínez var en af dem, der blandede sig i urolighederne. På et tidspunkt skubbede han tilsyneladende ifølge tv-billederne til en af sikkerhedsvagterne.