Lionel Messis VM-trøjer fra 2022 skal på auktion: Kan slå rekordbeløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lionel Messis VM-trøjer fra 2022 skal på auktion: Kan slå rekordbeløb

Lionel Messis trøje fra VM-finalen er med i samlingen
Lionel Messis trøje fra VM-finalen er med i samlingenAFP
Et sæt af seks trøjer, som Lionel Messi bar under Argentinas sejrrige VM-slutrunde i 2022, vil blive bortauktioneret i december, meddelte Sotheby's mandag og anslog deres værdi til 10 millioner dollars (68 millioner kroner).

Fodboldstjernen havde disse trøjer på i første halvleg af gruppespillet mod Saudi-Arabien og Mexico, samt i de senere kampe mod Australien, Holland og Kroatien - og i finalen mod Frankrig.

Argentinas sejr i Qatar sidste år var den sidste fjer i angriberens kasket, efter at det ikke var lykkedes at sikre mesterskabet ved fire tidligere VM-slutrunder.

Hvis trøjerne faktisk indbringer over 68 millioner kroner, kan det gøre salget til den mest værdifulde samling af sportsmemorabilia, der nogensinde er blevet bortauktioneret, siger Sotheby's.

Lionel Messi kigger på et sæt med seks kamptrøjer fra FIFA World Cup 2022.
Lionel Messi kigger på et sæt med seks kamptrøjer fra FIFA World Cup 2022.AFP

Den dyreste individuelle trøje, der nogensinde er solgt på auktion, var en, som basketball-legenden Michael Jordan havde på under sin NBA-finale med Chicago Bulls i 1998.

Den blev solgt for 10,1 millioner dollars (70 millioner kroner) sidste år.

Auktionshusene har i stigende grad fået øjnene op for sportsmemorabilia i de senere år, og de betragtes som et voksende marked.

Lionel Messis slidte trøjer fra FIFA World Cup 2022
Lionel Messis slidte trøjer fra FIFA World Cup 2022AFP

Trøjerne bortauktioneres af den amerikanske tech-startup AC Momento, som hjælper atleter med at administrere memorabilia-samlinger.

En del af indtægterne vil blive doneret til UNICAS-projektet, et initiativ med et børnehospital i Barcelona, der hjælper børn med sjældne sygdomme.

Trøjerne vil kunne ses gratis af offentligheden, når de er på auktion, fra den 30. november til den 14. december.