Fodboldforbund får hård kritik efter voldelig kamp mellem Brasiliens og Argentinas fans

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fodboldforbund får hård kritik efter voldelig kamp mellem Brasiliens og Argentinas fans
Fodboldforbund får hård kritik efter voldelig kamp mellem Brasilien og Argentina i Rio
Fodboldforbund får hård kritik efter voldelig kamp mellem Brasilien og Argentina i RioCARL DE SOUZA/AFP
Det Brasilianske Fodboldforbund møder kritik fra flere sider, efter at der udbrød slagsmål mellem fans forud for VM-kvalifikationskampen mellem ærkerivalerne Brasilien og Argentina.

Flere personer blev her såret, i hvad fans kalder en "forudsagt tragedie".

Det skriver AFP.

Opgøret - som Argentina vandt 1-0 - blev spillet på Estádio do Maracanã i den brasilianske by Rio de Janeiro. Kampen skulle være gået i gang 01.30 dansk tid, men blev udskudt omkring en halv time, da fans kom i slagsmål før kickoff.

Politiet forsøgte at inddæmme slagsmålene med deres politistave, hvilket efterlod fans med skader og blodige ansigter, skriver AFP.

Og ifølge Sammenslutningen for Brasiliens fodboldfanklubber (Anatorg) ligger ansvaret hos myndighederne og Det Brasilianske Fodboldforbund (CBF).

CBF har været "uagtsomme", da rivaliserende fans er blevet placeret ved siden af hinanden, uden at der var opsat barrierer til at adskille de to grupper.

"Uagtsomheden og inkompetencen fra CBF og de sikkerhedsansvarlige resulterede i slagsmålet," udtaler Anatorg.

Mandag havde sammenslutningen udsendt en erklæring, hvor de advarede om, at siddepladsplanen kunne øge risikoen for vold.

"Dette var en forudsagt tragedie," lyder det fra Anatorg.

Også spillere forsøgte ifølge AFP forgæves at få fans til at stoppe deres slagsmål. Argentinas anfører, Lionel Messi, førte sit hold tilbage til omklædningsrummet og vendte først tilbage, da det var stoppet.

Delstatspolitiet i Rio kalder begivenhederne for "beklagelige" og retter også kritik mod CBF.

"CBF besluttede at frigive billetter til salg uden landekvoter og værre endnu, uden at afgrænse siddepladserne til separate områder," lyder det i en erklæring.

CBF afviser anklagerne om uagtsomhed.

"Politiet og andre myndigheder var klar over planen om at bruge blandede siddepladser, hvilket er standarden for kampe arrangeret af FIFA," lyder det i en erklæring.

"Organisationen og planlægningen af kampen blev omhyggeligt og strategisk udført af CBF sammen med myndighederne, især politiet," lyder det.