FCK fik hedetur i Herning: FCM ny på førstepladsen efter 2-0-sejr i hyldest til Olsson

FC Midtjylland fejrer deres føringsmål til 1-0.
FC Midtjylland fejrer deres føringsmål til 1-0.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Et vaskeægte topopgør ventede på at kickstarte denne runde af Superligaen i Herning, hvor FC Københavns danske mestre gæstede de titelhungrende ulve fra FC Midtjylland. Den duel kom midtjyderne bedst fra med en solid 2-0 sejr og en deraf følgende førsteplads i Superligaen.

Værterne fra FC Midtjylland dominerede mestrene i stort set alle spillets facetter i første halvleg, kulminerende i Mads Bech Sørensens smukke hovedstød efter lidt over en halv time, der ikke efterlod Kamil Grabara mange chancer.

Den føring holdt til pausen, og FCK havde mildest talt nogle ting at rette op på i løbet af det kvarter.

Selvom det gik bedre i anden halvleg, formåede FCK ikke at passere Jonas Lössl og må tage tilbage til hovedstaden med et fortjent nederlag i bagagen.

FC Midtjylland er nu tre point foran FCK og to point foran Brøndby, der dog har spillet en kamp færre.

Selv om der var tale om en topkamp i Herning, vil den først og fremmest blev husket for en flot hyldest af Kristoffer Olsson, der er ramt af en sygdom relateret til hjernen og ikke har været ved bevidsthed i ti dage.

Da der var spillet otte minutter - Olssons trøjenummer - blev kampen stoppet i et minut, mens spillere, dommere og tilskuere klappede for at vise støtte til svenskeren. Også flag og bannere havde opbakkende budskaber.

Der var spillet 40 minutter, før FCK fik sin første afslutning. Mohamed Elyounoussi trykkede af fra distancen, og Jonas Lössl gav en retur, som akkurat blev afværget.

Allerede efter en halv time havde Jacob Neestrup måttet erstatte Viktor Claesson med Jordan Larsson, og i pausen blev Oscar Højlund og Birger Meling udskiftet til fordel for Roony Bardghij og Kevin Diks.

Ikke desto mindre fik FC Midtjylland kort inde i anden halvleg tilkendt et straffespark, da Cho Gue-Sung blev nedlagt af Kamil Grabara, men selvsamme Grabaras næver fik dog greb om sydkoreanerens svage spark.

De sidste tyve minutter af kampen begyndte FCK pludselig at producere chancer, og udligningen lurede i flere omgange på MCH Arena, men Jonas Lössl var en sikker sidste skanse for FCM med flere store redninger på blandt andet Elias Achouris hårde halvflugter.

Et taktisk velorganiseret hjemmehold formåede at holde de danske mestre stangen i resten af kampen, inden Dario Osorio udnyttede en kæmpe blunder af Grabara til slutresultatet.

Dermed har Superligaen et nyt førerhold, inden Brøndby søndag tager mod Vejle på hjemmebane og potentielt kan generobre duksepladsen med en sejr.