Redaktøren anbefaler: Storkamp på heden, Paris-Nice og Manchester-derby forude

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Storkamp på heden, Paris-Nice og Manchester-derby forude

Manchester Citys to, altoverskyggende offensivprofiler
Manchester Citys to, altoverskyggende offensivprofilerProfimedia
I denne weekend er der som sædvanligt lidt at tage af på tv-fronten, og vi har vanen tro derfor også udvalgt af et par af de begivenheder, som vi tror, kommer til at være opmærksomheden værd.

Fredag 1. marts

FC Midtjylland - FC København (Kl. 19.00)

Fodboldweekenden bliver skudt behørigt i gang, når de danske mestre fra FC København gæster Herning og FC Midtjylland, der ligger a point med deres modstandere. 

Begge hold kommer på ryggen af sejre i den seneste runde, selvom værternes måske var en del mere bemærkelsesværdig, da de, takket være Charles' scoring dybt inde i overtiden, slog AGF i Århus trods at være to mand i undertal. 

FCM nappede sejren i sidste sekund i Århus
FCM nappede sejren i sidste sekund i ÅrhusBo Amstrup/Ritzau Scanpix

FCKs sejr over FC Nordsjælland var ikke lige så medrivende, men dog effektiv, og fredagens kamp kommer med stor sandsynlighed til at blive en tæt omgang.

FC Midtjylland har den hæmsko, at de må undvære de karantæneramte Sverrir Ingason og Paulinho, der begge trak to,gule kort i Århus.

Dertil har de været gennem en mildest talt mentalt hård uge, hvor Kristoffer Olssons alvorlige sygdom har været den dominerende faktor.

Med nyheden om, at den svenske landsholdsspiller er i stabil tilstand, kan de forhåbentlig spille uden et for stort åg på skuldrene.

FCK har blot vundet et af de sidste fem, interne opgør og det er næsten to år siden, de har vundet i Herning. Statistik er og bliver dog statistik, så man skal næppe regne med, at Jacob Neestrups hold har givet op på forhånd.

Der er derimod al mulig grund til at forvente, at det kommer til at slå gnister på MCH Arena, hvor værterne har mulighed for for alvor at vise, at de har tænkt sig at holde sig i mesterskabskampen til den bitre ende.

Stillingen
StillingenFlashscore

Lørdag 2. marts

Formel 1 i Bahrain (Kl. 16.00)

Endnu en F1-sæson går i gang denne weekend, hvor det første løb i 2024 helt usædvanligt finder sted på en lørdag i Bahrain.

Ikke så usædvanligt er dog den forventede dominans af Red Bull og Max Verstappen, der vandt sin anden VM-titel i 2023, og hvor holdet vandt alle løb på nær ét i sidste sæson.

Men det er et nyt år, og efter en off-season, der har budt på masser af overraskelser, er et nyt manuskript klar til at blive skrevet. Efter testen så Ferrari, som får Lewis Hamilton på holdet fra 2025, ud til at have lukket hullet til Red Bull, mens Mercedes også så ud til at have forbedret sig.

For Kevin Magnussen hos Haas er der igen store problemer med mekanikkens holdbarhed, selvom danskeren har udtalt sig optimistisk om trods alt at kunne opnå en bedre sæson end den foregående.

Som sædvanlig er der mange spørgsmål, der skal besvares på løbsdagen, og med alles point på 0 inden løbet start, er der selvsagt masser af håb og forventninger til det første af de 24 løb i denne sæson.

Søndag 3. marts

Paris - Nice (Kl. 15.10)

En af de helt store forårsklassikere venter os, når 1. etape af Paris - Nice skydes i gang søndag eftermiddag.

For mange at se er det sæsonens første RIGTIGE cykelløb, og med to af de helt store kanoner i feltet i form af Remco Evenepoel og Primož Roglič, så kan man roligt regne med en vanligt intens udgave af "Løbet mod Solen". 

Evenepoel har netop vundet  Volta ao Algarve for tredje gang i træk, så der er ikke nogen tvivl om, at han har fået trænet julesulet godt ud af kroppen. Det bliver også nødvendigt over for 2022-vinderen Roglic, der op til sæsonen forlod Jonas Vingegaards skygge hos Visma-Lease A Bike for i stedet at tilslutte sig Bora-Hansgrohe.

Roglic i nye klæder
Roglic i nye klæderProfimedia

Det otte dage lange etapeløb har ikke fornøjelsen af at kunne præsentere netop Vingegaard, men med ni andre danskere, inklusive Mads Pedersen og Matthias Skjelmose på Lidl-Trek, i feltet, så kommer det ikke til at skorte på muligheden for at vippe med klaphatten.

Især Skjelmose er af mange udråbt som en af outsiderne til at vinde hele baduljen, selvom de to, førnævnte superstjerner må regnes som klare favoritter. 

Løbet ligger i vanlig stil ud med et par etaper, der tilgodeser sprinterne i oplandet til Paris, men uforudsigelighed kommer der afgjort til at være masser af. 

Manchester City - Manchester United - (Kl. 16.30)

Pep Guardiolas mandskab går ind til søndagens Manchester-derby som storfavoritter, mens de forsøger at holde trit med Liverpool og Arsenal i toppen af Premier League og sikre sig en hidtil uset fjerde titel i træk.  

I Manchester Citys imponerende 6-2-sejr over Luton i midtugen scorede Kevin De Bruyne og Erling Haaland tilsammen fire mål og sendte en kraftig advarsel til resten af ligaen forud for de sidste par måneder af sæsonen.

Erik ten Hag skal derimod forsøge at stoppe Citys 35 kampe lange stime uden nederlag på hjemmebane, og han vil være desperat efter at se en positiv reaktion fra sine spillere efter sæsonens 10. nederlag i ligaen i sidste weekend hjemme mod Fulham.

Men med 10 indkasserede mål på de seneste to udebaneture i ligaen til Etihad Stadium - inklusive et eftertrykkeligt 6-3-nederlag i sidste sæson - bliver det en vanskelig opgave for Manchester United.

Uanset hvad der sker, bør der være masser af spænding i et af de mest sagnomspundne opgør i engelsk fodbold.

Redaktør Søren Jakobsen
Redaktør Søren JakobsenFlashscore