FC Midtjylland dukker Vejle og vinder grundspillet

FC Midtjylland dukker Vejle og vinder grundspilletHenning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland sikrede sig søndag førstepladsen i denne sæsons superliga-grundspil, da holdet hjemme slog Vejle Boldklub med 3-0.

Midtjydernes bundlinje efter 22. spillerunde står i skarp kontrast til sidste sæson ved samme tid.

Dengang missede holdet mesterskabspillet og spillede sig i stedet ud i Europa via en syvendeplads og en playoffsejr over rivalen Viborg.

Sejren over Vejle blev sikret via scoringer af Aral Simsir, Paulinho og Cho Gue Sung i en kamp, hvor værterne spillede lidt mere end en halvleg i overtal efter en udvisning af Vejle-spidsen German Onughka.

Opgøret var langt fra sprudlende eller ensidigt frem til det røde kort, men som mange gange tidligere i sæsonen hev FCM alle tre point i land.

Vejle havde kampens første chance, men Jonas Lössl diskede op med en kæmpe redning på stopper Raul Albentosas skudforsøg efter et frispark.

I den anden ende havde Nathan Trott mere at se til end Lössl, mens dommer Mikkel Redder også kom i fokus, da han to gange uddelte gult kort for film i stedet for straffespark til FCM.

Det ene fik nordmanden Ola Brynhildsen, og den anden tilfaldt målscorer Aral Simsir, som lidt senere tog revanche, da han efter 68 minutter efter et flot bandespil med Armin Gigovic fandt en vej forbi Trott.

Forinden havde Onughka i slutningen af første halvleg fået sit andet gule kort inden for kort tid, da han forsøgte at udføre et saksespark, men i stedet ramte en FCM'er.

I overtal overtog FCM totalt kampen, og det var ganske passende, da venstreback Paulinho efter 75 minutter fordoblede føringen med et spark, som Trott kunne have gjort mere ved.

Keeperen revancherede sig siden med flere gode redninger, men i overtiden kunne han enten stille op, da Cho Gue-Sung hævnede flere straffesparksmissere med en stenstikker scoring fra pletten til 3-0.