Xavi fortæller om Barcelonas næste opgave: Næste år skal vi konkurrere i Europa

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Xavi fortæller om Barcelonas næste opgave: Næste år skal vi konkurrere i Europa

Xavi Hernández, Barcelonas træner
Xavi Hernández, Barcelonas trænerAFP
FC Barcelona planlægger for næste sæson. Efter at have vundet LaLiga efter næsten fire års ventetid, sigter Xavi Hernández mod nye udfordringer. Champions League er utvivlsomt hovedmålet: I to sæsoner er træneren ikke kommet længere end til gruppespillet.

Nu, uden Sergio Busquets (35) og Jordi Alba (33), er Xavi begyndt at genopbygge en trup, der utvivlsomt har brug for en topsigning til at erstatte den tidligere VM-vinder på midten.

I to sæsoner er det ikke lykkedes dem at nå semifinalen i Champions League eller Europa League. I Champions League er de faktisk blevet elimineret i gruppespillet, og i Europa League har det bedste resultat været en kvartfinale, hvor Barcelona tabte til Eintracht Frankfurt.

Xavi, Laporta og Busquets på Camp Nou
Xavi, Laporta og Busquets på Camp NouAFP

 "Næste år er vi nødt til at konkurrere i Europa, det er vores næste store opgave. Det er en hård følelse ikke at kunne konkurrere med de store hold," sagde Xavi i TV3's Gol a Gol.

Xavi afslørede også, at nederlaget på Bernabéu i oktober markerede et før og efter i sæsonen. I den kamp kørte Real Madrid hen over Barca-holdet. Kun  Marc-André ter Stegen forhindrede et stort nederlag, der ville have været katastrofalt.

"Efter nederlaget på Bernabéu mødtes jeg med truppen, jeg bad resten af staben om at lade mig være alene med spillerne. I den kamp manglede der passion og de værdier, som jeg havde bedt om fra den første dag, attitude, respekt og indsats. Jeg lagde mærke til, at der var noget galt med holdet, og jeg havde møde med dem i lang tid. Vi sagde ting til hinanden, og der var en før- og efter snak, som gjorde os mere forenede end nogensinde," sagde han.