Bochum-profil klar til alt-eller-intet i returopgør: ”Fodbolden skriver vilde historier”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bochum-profil klar til alt-eller-intet i returopgør: ”Fodbolden skriver vilde historier”

Bochum skal mandag kæmpe for at overvinde et 3-0-nederlag, hvis klubben vil opnå fjerde sæson i træk i Tysklands bedste række.
Bochum skal mandag kæmpe for at overvinde et 3-0-nederlag, hvis klubben vil opnå fjerde sæson i træk i Tysklands bedste række.Christof Koepsel/Getty Images via AFP
Selvom det ser sort ud for VfL Bochum, der torsdag blev skudt i sænk af stærke Fortuna Düsseldorf i playoffkampene om en plads i næste sæsons Bundesliga, så forventer forsvarsprofil Keven Schlotterbeck, at Bundesliga-mandskabet sætter alt på ét bræt mandag aften, når returopgøret skal spilles.

Torsdag aften fik VfL Bochum den værst tænkelige start på årets playoffkampe mellem Bundesligaens nummer 16 og 2. Bundesligaens nummer tre. Heiko Butschers mandskab blev på hjemmebane således tildelt en syngende lussing på 3-0 af et velspillende Fortuna Düsseldorf.

Sådan et efterslæb kan meget vel vise sig uoverkommeligt for Ruhr-klubben, der også i seneste sæson med nød og næppe undgik nedrykning eller de frygtede playoffkampe, med et forspring på blot to point ned til Stuttgart, der altså dengang var sorteper, men overlevede playoffkampene.

Mens Stuttgart altså klarede skærene mod HSV, så skal der nærmest et egentligt mirakel til, hvis Bochum skal overleve mod Fortuna Düsseldorf, der mandag har hjemmebanefordel i returmødet.

I Bochum er situationens alvor tydelig, men ifølge forsvarsprofil Keven Schlotterbeck, der siden januar 2023 har været udlejet fra Freiburg, er der kun én vej frem for Bochum.

”I dag (torsdag, red.) fik vi sådan en lussing, at man kan spille for alting eller ingenting mandag. Enten går du hjem med et 6-0-nederlag, eller også formår du på en eller anden måde at vende tingene,” kommer det fra 27-årige Schlotterbeck ifølge Kicker.

Siden nedrykningsplayoff blev genindført i Tyskland i 2009, er det kun tre gange sket, at holdet fra næstbedste række har trukket sig sejrrigt ud af de to opgør, startende med Nürnberg, der i 2009 besejrede Energie Cottbus overbevisende, mens Fortuna Düsseldorf i 2012 sendte Hertha BSC ned, og Union Berlin i 2019 fik skovlen under Stuttgart.

Det er kun én gang tidligere i disse kampe sket, at Bundesliga-mandskabet er gået fra første opgør med et efterslæb på mere end ét mål, og det var netop i 2009, da Nürnberg sejrede i Cottbus med samme cifre, som Düsseldorf torsdag gjorde, 3-0.

Dengang endte returopgøret med nok en fin Düsseldorf-sejr på 2-0, og skal Bochum finde et positivt eksempel at læne sig opad, skal det således snarere være playoffopgøret mellem Köln og Holstein Kiel i 2021.

Her startede Holstein Kiel således ud med at vinde med ét enkelt mål i Köln, hvorefter det nordtyske mandskab, der i denne sæson endelig opnåede klubbens første oprykning til Bundesligaen, kollapsede på hjemmebane med et nederlag på 5-1.

Selvom anfører Kevin Stöger ifølge Kicker er noget skeptisk i forhold til Bochums chancer for overlevelse, så pointerer føromtalte Schlotterbeck dog, at intet er ovre, så længe bolden er rundt, og dommeren ikke har fløjtet kampen af endnu.

”Fodbolden skriver vilde historier,” fastslår Schlotterbeck ifølge Kicker.

Returopgøret mellem Bochum og Fortuna Düsseldorf spilles mandag klokken 20:30, hvor det altså vil være sidstnævnte der har hjemmebanefordel, når holdene mødes på Merkur Spiel-Arena i Nordrhein-Westfalens hovedstad.