Düsseldorf fra 2. Bundesliga smadrer Bochum og står på tærsklen til oprykning

Düsseldorf ser ud til at være på nippet til at nå Bundesligaen
Düsseldorf ser ud til at være på nippet til at nå BundesligaenAFP
Det er med tommelfingeren opad for Fortuna Düsseldorf i playoff om op- og nedrykning til Bundesligaen, da holdet fra den næstbedste række slog Bochum med 3-0 på udebane - blot deres anden sejr på Vonovia Ruhrstadion siden februar 1990.

Fortuna er et af kun tre hold i de 15 tidligere playoffs i Bundesligaen, der er rykket op, men for at blive det første siden Union Berlin i 2018/19, er der stadig arbejde foran dem.

Et stort held hjalp dem på vej i åbningsfasen, da Christos Tzolis' hjørnespark ved nærmeste stolpe overraskede alle, ramte stolpen og sneg sig over stregen via en uheldig afretning af Philipp Hofmann.

Endnu en tilfældig situation holdt Fortuna foran, da Bernardo få øjeblikke senere headede Kevin Stögers hjørnespark på stolpen.

Bochums fans ser skuffede til
Bochums fans ser skuffede tilAFP

Gæsternes målblev det eneste før pausen, men deres net blafrede alligevel på et tidspunkt, men heldigvis for 2. Bundesliga-holdet var det kun, fordi Stögers frispark ramte sidenettet.

Lige så let som de kunne have udlignet ved pausen, lige så let kunne Bochum have været bagud med to, da en hurtig kontra kort før tid resulterede i, at Vincent Vermeij sendte et forsøg over mål.

Düsseldorfs fans under kampen
Düsseldorfs fans under kampenAFP

Nede ved pausen efterlod værterne med et bjerg at bestige efter pausen, ikke mindst fordi Fortuna ikke havde tabt en ligakamp, som de havde ført ved pausen i hele sæsonen.

Ved 1-0 var de blå stadig med i kampen, men kun en sensationel redning fra den vikarierende målmand Andreas Luthe inden for fem minutter efter pausen, der afviste Felix Klaus, holdt dem inde i kampen.

Kort efter en times spil kunne han dog ikke forhindre Fortuna i at udbygge føringen, da en lynhurtig kontra endte med, at Tzolis lagde en perfekt bold til rette for Klaus, som afsluttede sikkert foran de mange medrejsende fans.

Düsseldorf fejrer Klaus' mål
Düsseldorf fejrer Klaus' målAFP

Fortuna var i fare for at gå amok, da de tilføjede et tredje mål ved Yannik Engelhardt, da han bankede bolden ind i et tomt mål, efter at Luthe kun halvklarede Tzolis' frispark.

Situationen kunne have været meget værre for Bochum, som overlevede en yderligere sen forskrækkelse, da Klaus sendte et forsøg på overliggeren, men  tre mål bagud, var det meste af skaden allerede sket for værterne, som nu stirrer ned i afgrunden, og en mulig tilbagevenden til den næstbedste række.