Giroud stopper på landsholdet efter EM 2024: "Min krop beder mig om det"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Giroud stopper på landsholdet efter EM 2024: "Min krop beder mig om det"

Olivier Giroud nærmer sig afslutningen på sin internationale karriere
Olivier Giroud nærmer sig afslutningen på sin internationale karriereReuters
Den franske angriber Olivier Giroud har tænkt sig at trække sig tilbage fra landsholdet efter næste måneds EM og siger, at han vil sikre sig, at han ikke spiller "en sæson for meget".

Giroud, som forlod AC Milan for at slutte sig til Major League Soccer-holdet Los Angeles FC tidligere på måneden, har spillet 131 kampe for Frankrig og var en vigtig del af deres VM-vinderhold i 2018.

Med 57 mål er den 37-årige den bedste målscorer nogensinde på herrelandsholdet, og han overhalede Thierry Henry under VM i 2022.

"For at være ærlig bliver dette min sidste turnering med Les Bleus. Det er klart, at jeg kommer til at savne det meget ," siger Giroud til L'Equipe i et interview, der blev offentliggjort torsdag.

"Men jeg tror, at det er slut med det franske hold efter EM. Vi er nødt til at gøre plads til de unge. Man skal også passe på ikke at tage en sæson for meget. Man skal finde den rette balance. Jeg har altid sagt, at jeg ville stoppe, når min krop bad mig om det. Jeg tror, jeg har to gode år tilbage. Men hvad angår det franske hold, så tror jeg, at det er slut."

Frankrig, som blev slået ud af Schweiz i ottendedelsfinalen ved EM 2020, løftede sidst trofæet i 2000. De møder Østrig i deres åbningskamp i EM-gruppespillet den 17. juni, inden de møder Holland og Polen.

Adspurgt om han havde nogen mål for EM, sagde Giroud: "Nej, det har jeg egentlig ikke".

"Det er virkelig ønsket om at nå så langt som muligt i turneringen med denne generation, der driver mig. Hvis jeg vinder, kan jeg sige, at jeg har vundet alt, bortset fra Premier League, som er meget svær at vinde. Efter det har jeg hørt meget om 60-målsgrænsen for landsholdet. Vi holder øje, men det er ikke en besættelse."