AC Milan skal på trænerjagt: Pioli stopper øjeblikkeligt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AC Milan skal på trænerjagt: Pioli stopper øjeblikkeligt

Pioli forlader klubben med en ligatitel i bagagen
Pioli forlader klubben med en ligatitel i bagagen AFP
AC Milan har annonceret den øjeblikkelige afgang af manager Stefano Pioli, som tog over i 2019 og førte klubben til Serie A-titlen i 2022. Han følger således Simon Kjær ud af klubben.

Det var bredt forventet, at Pioli ville forlade klubben efter en blandet sæson, hvor de sluttede på andenpladsen i Serie A, men ikke formåede at udfordre rivalerne Inter til titlen og røg ud i gruppespillet i Champions League, inden de skuffende også røg ud af Coppa Italia og Europa League.

"AC Milan takker Stefano Pioli og hele hans stab for at have ledet førsteholdet gennem de seneste fem år, sikret en uforglemmelig ligatitel og genetableret AC Milans konsekvente tilstedeværelse i de bedste europæiske turneringer," hedder det i en officiel udtalelse.

"Stefanos professionalisme og menneskelige måde at lede på har bidraget væsentligt til truppens vækst og legemliggjort klubbens kerneværdier fra dag ét."

Pioli blev en Rossoneri-helt, da han førte dem til deres første ligatitel i 11 år tilbage i 2022, men han har kæmpet med at bygge videre på den succes siden da.

Klubben var ikke i stand til at skabe endnu en titeludfordring under hans ledelse, og selvom de nåede semifinalen i Champions League i sidste sæson, måtte de der se sig slået af Inter.

Der har ikke været meget andet i form af pokalsucces, hvilket har fået fansene til at kræve forandring på trods af en komfortabel andenplads i ligaen i denne sæson.

"Stefano Pioli udtrykker sin taknemmelighed over for AC Milan og for muligheden for at være en del af denne glorværdige klubs historie," står der i meddelelsen på klubbens hjemmeside.

"Han er dybt taknemmelig over for ejerskabet, ledelsen, holdet, personalet og alle på Milanello og Casa Milan for deres støtte og enestående engagement. Han retter også en særlig tak til de mange fans, der har støttet AC Milan lidenskabeligt gennem årene og udvist en urokkelig dedikation."

Lille-manager Paulo Fonseca, som tidligere har stået i spidsen for Roma, er favorit til at tage over, og en aftale er angiveligt næsten på plads.