Isaksens plads i fare? Ny Lazio-træner eksperimenterer med taktikken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Isaksens plads i fare? Ny Lazio-træner eksperimenterer med taktikken
Igor Tudor har indtaget Centro Sportivo di Formello, Lazios træningsanlæg i den italienske hovedstad.
Igor Tudor har indtaget Centro Sportivo di Formello, Lazios træningsanlæg i den italienske hovedstad.Marco Rosi/Getty Images via AFP
Med ansættelsen af kroatiske Igor Tudor kan Lazio ifølge flere italienske medier se frem til en stor taktisk omvæltning og en helt ny formation, der kan få store negative konsekvenser for danske Gustav Isaksen. Den 22-årige forhenværende Superligastjerne var ellers et lyspunkt i Maurizio Sarris sidste tid som cheftræner i klubben.

Nok engang er Maurizio Sarri fortid i en fodboldklub efter en alt andet end lykkelig afslutning. Sådan har det fortrinsvis været, siden den karismatiske italiener forlod Napoli ovenpå en transformation af det syditalienske mandskab.

Senest var det den italienske hovedstadsklub Lazio, der var arbejdsgiver for den 65-årige italiener, men nu har danske Gustav Isaksen og Co. så altså en ny cheftræner, nemlig kroatiske Igor Tudor. Den 45-årige kroat underskrev mandag en halvandet år lang kontrakt med den lyseblå klub, og det kan muligvis for frustrerende konsekvenser for en ellers storspillende Gustav Isaksen.

Danskeren sluttede nemlig, modsat mange af sine holdkammerater, Sarri-æraen med æren i behold, noteret for adskillige flotte indsatser i cheftrænerens sidste tid i klubben, hvor meget ellers smuldrede for hovedstadsholdet.

Spørger man danskeren selv, har Tudor allerede givet et positivt indtryk, men dog også et indtryk, der er markant anderledes end det, Maurizio Sarri stod for.

”Det tog nogle måneder, før vi forstod, hvad det var, Sarri ville. Jeg tro det bliver letter med ham (Igor Tudor, red.) her. Min holdkammerat (Matteo, red.) Guendouzi havde ham i Marseille, så han har fortalt lidt om ham. Han fortæller, at man spiller meget mand-mod-mand, og at han spiller samme opstilling, som landsholdet her gør med 3-4-2-1, så det bliver lidt anderledes men også spændende. Mister Sarri snakkede meget om taktik, mens jeg tror Tudor kommer til at snakke mere intensitet,” fortæller Isaksen ifølge The Laziali.

Netop den omtalte formation kan dog få betydning for Isaksens rolle og spilletid i Lazio. Ifølge Gazzetta dello Sport er danskerens fremtid i klubben ikke umiddelbart helt sikret med en liste bestående af Ivan Provedel, Alessio Romagnoli, Mario Gila, Nicolò Casale, Matteo Guendouzi, Nicolò Rovella, Mattia Zaccagni og Taty Castellanos som de helt sikre kort.

Ved sit første træningspas var Pedro valgt som wingback hos Igor Tudor.
Ved sit første træningspas var Pedro valgt som wingback hos Igor Tudor.Opta by Statsperform & Domenico Cippitelli/NurPhoto via AFP & Christian Kaspar-Bartke/Getty Images via AFP

Omvendt bør Pedro, Matías Vecino og Elseid Hysaj alle forberede sig på at forlade hovedstadsklubben ifølge Gazzetta dello Sport, mens særligt Ciro Immobile og Luis Alberto vil være under lup, begge spillere med store navne og stor indflydelse, men hvis præstationer for nylig ikke har stået mål med forventningerne.

Selvom Pedro altså bør forberede sig på at være fortid i Lazio, så var det lige netop spanieren, der var med i en starterrolle, da Tudor onsdag havde sin første træning i spidsen for Lazio og prøvede den føromtalte 3-4-2-1 opstilling af. Opstillingen forudsætter nemlig to wingbacks.

Her er det umiddelbart montenegrinske Adam Marušić og italienske Manuel Lazzari, der er udset pladser i startopstillingen, men i førstnævntes fravær kiggede Tudor altså ifølge Football Italia i den erfarne spaniers retning, da pladsen på venstre wingback skulle besættes ved onsdagens træning.

Samme opstilling benyttede Tudor sig af, da han stod i spidsen for både Hellas Verona og Marseille, og da den nuværende Inter-chef, Simone Inzaghi, stod i spidsen for Lazio, var det også netop 3-4-2-1, der var den foretrukne opstilling. Således virker det næsten givet, at Tudor først og fremmest vil forsøge sig med denne opstilling.

En opstilling der altså kræver tre midtstoppere, to wingbacks, to hårdtarbejdende centrale midtbanespillere, to 10’ere og en enlig spidsangriber. Spørgsmålet er således, hvor Isaksen skal finde sin plads, med Daichi Kamada og Luis Alberto som mulige valg på 10’er-pladserne ifølge The Laziali, efter førstnævnte spillede sin bedste fodbold på netop denne position for Eintracht Frankfurt.

Det vil i så fald være en hård skæbne for Isaksen, der i løbet af februar ellers havde bidt sig godt fast på holdet, og blandt andet leverede en strålende indsats, da Lazio på hjemmebane besejrede Bayern München i et Champions League-opgør, som tyskerne dog endte med at vinde samlet efter en mindre nedsabling i det bayerske.

Alt håb er dog ikke nødvendigvis ude, for ifølge Gazzetta dello Sport er der også mulighed for at danskerens nye kroatiske chef vælger at spille en 4-2-3-1 opstilling, hvor der altså vil være behov for to egentlig kantspillere, hvor den 22-årige forhenværende FC Midtjylland-stjerne altså meget vel kan være den ene.

Efter landsholdspausen åbner Tudor og Co. med en svær hjemmebanekamp på Stadio Olimpico, når et ligeledes hårdtprøvet Juventus-mandskab kommer på besøg. Juventus har blot vundet én af sine seneste otte kampe efter en ellers strålende periode, og Massimiliano Allegris tropper vil håbe at kunne udnytte de store omvæltninger i Lazio til at komme tilbage på sporet.

Serie A bliver dog næppe Tudors allerstørste prioritet, for med en øjeblikkelig niendeplads i ligatabellen samt en semifinaleplads i Coppa Italia, ser pokalturneringen ud til at være Lazios bedste bud på europæisk fodbold i næste sæson. Her venter dog også netop Juventus i to opgør, hvoraf det første spilles umiddelbart efter mødet mellem de to på Stadio Olimpico.