Skør uge banede vejen for Isaksens landsholdsdrøm: Troede jeg skulle hjem til min kæreste

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Skør uge banede vejen for Isaksens landsholdsdrøm: Troede jeg skulle hjem til min kæreste
Skør uge banede vejen for Isaksens landsholdsdrøm
Skør uge banede vejen for Isaksens landsholdsdrømLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lazio-spilleren Gustav Isaksen er en del af den danske landsholdslejr for første gang, men vejen dertil har ikke været uden bump på vejen.

For en uge siden sagde Isaksens træner i Lazio, Maurizio Sarri, sit job op, to dage senere blev danskeren efterudtaget til A-landsholdet, og derefter vandt Lazio i Serie A, efter at have tabt fire kampe i træk, uden at have en træner.

"Det har været noget af en uge. Først med en trænerfyring, og så spillede vi en kamp uden at have en træner, hvor assistenttræneren tog over, selv om han skulle videre fra klubben bagefter", siger Gustav Isaksen.

Landstræner Kasper Hjulmand havde oprindeligt ikke udtaget Gustav Isaksen til landsholdet, men Lazio-danskeren kom med, efter at Andreas Skov Olsen meldte afbud med en skade.

Isaksen var alligevel på vej hjem på familiebesøg, men vejen skulle i stedet lægges forbi Helsingør, hvor landsholdet har base før årets to første testkampe.

"Ugen startede lidt skørt. Jeg havde troet, at jeg bare skulle hjem til min kæreste i København, men så nåede Hjulmand at ringe lige inden, så kunne jeg nå at pakke mine fodboldstøvler", siger han.

Selv om Isaksen har gjort det godt i Lazio med 24 kampe i Serie A og fem Champions League-kampe under bæltet, så forstår den 22-årige offensivspiller godt, at de to andre venstrebenede kantspillere Andreas Skov Olsen og Anders Dreyer oprindeligt var blandt Hjulmands udvalgte.

"Det var fair nok, at jeg ikke var udtaget til at starte med, for jeg synes, at Dreyer og Skov Olsen har gjort det bedre end mig. Jeg forstår 100 procent, hvorfor de er med, og de har fortjent det".

"Men det har været et mål for mig at blive udtaget til landsholdet, og jeg synes, at jeg har været god nok til det i lang tid", siger Isaksen.

Det er første gang, at den tidligere FC Midtjylland-spiller er en del af det danske landshold, og Isaksen vil bruge landsholdssamlingen i Helsingør til at lære fra sine nye holdkammerater.

"Sammenholdet på landsholdet er virkelig godt, men spillerne er godt nok også dygtige på banen. Det går hurtigt til træning, og niveauet er rigtig højt. Så jeg suger bare til mig i den her landsholdsuge og prøver at lære en masse", siger Isaksen.

Han har mulighed for at få debut enten lørdag mod Schweiz eller tirsdag mod Færøerne.