Brøndby henter heldigt point med hjem fra Farum mod sprudlende FCN-mandskab

FC Nordsjællands Zidan Sertdemir og Brøndbys Yuito Suzuki under 3F Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og BrøndbyMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Brøndby var presset tilbage i eget straffesparksfelt gennem det meste af 2. halvleg mod et stærkt spillende mandskab fra FC Nordsjælland, men formåede alligevel at hente et point med hjem fra Farum

Brøndby var på sejrskurs, men Nordsjælland trykkede på efter pausen, da holdende søndag spillede 1-1 i Farum.

Brøndby IF var foran, men FC Nordsjælland var klart bedst i anden halvleg, hvilket sørgede for en pointdeling på 1-1 i femte runde af Superligaens mesterskabsspil.

I de første 45 minutter var opgøret en låst omgang fodbold, men efter pausen pressede Nordsjælland tempoet op.

FCN fik her specielt sat de hurtige offensivspillere i scene, og Brøndby blev presset helt ned.

Værd at bemærke var, at Brøndby var uden en skadet topscorer Nicolai Vallys. Vallys er normalt et omdrejningspunkt i Brøndbys offensive spil, og han manglede i Farum, hvor de Brøndby havde svært ved at holde fast i spillet.

Med det ene point har Brøndby 56 point på førstepladsen. Formår FC Midtjylland at slå Silkeborg mandag, vil midtjyderne blot have et point op til de blågule.

FCN er på tredjepladsen med 50 point, men holdet kan blive overhalet af FC København, der spiller senere søndag. Derefter resterer fem runder af det intense mesterskabsspil.

Kampen åbnede i et højt tempo i de indledende minutter, og momentum skiftede konstant hænder mellem de to formstærke mandskaber på kunstgræsset i Farum.

FC Nordsjælland - Brøndby - Spiller-karakterer
FC Nordsjælland - Brøndby - Spiller-karaktererFlashare

Som halvlegen skred frem, blev det en mere låst affære, hvor ingen af holdene tillod sprækker i defensiven. I overtiden af første halvleg opstod der så netop en mulighed, og det var Brøndby, der udnyttede den.

Brøndbys Filip Bundgaard tæmmede bolden og serverede en lang pasning i dybden til den offensive kollega Yuito Suzuki. Japaneren satte fart og sendte 1-0-målet ind via stolpen, hvilket sørgede får en blågul pauseføring.

Hjemmeholdet kom blæsende ud efter pausen, hvor FCN gik helt op og stressede Brøndby. Udeholdet så mere passivt ud, og efter blot to minutter havde Nordsjællands Oliver Villadsen og Marcus Ingvartsen haft pæne skudchancer.

Brøndby havde svært ved at sætte ting sammen, og det overlod det meste af initiativet til værterne, der trykkede på i jagten på en udligning. Den kom efter 77 minutter efter et flot angreb.

I et skarpt eksekveret angreb endte bolden hos hjemmeholdets Oliver Antman, der fik masser af plads til at sende udligningen over i det lange målhjørne.

Hjemmeholdet havde muligheden for at snuppe alle tre point, da kantspilleren Andreas Schjelderup sparkede på overliggeren med få minutter tilbage.